Mariborčani dobesedno razbili Gorenjce

slika: pixabay

Velika premoč Maribora in kar 5 golov v mreži Gorenjcev je statistika tekme v Kranju, poroča MMC.

Že v sedmi minuti so Mariborčani nazačeli domačo mrežo. Po seriji hitrih podaj je Jasmin Mešanović na robu kazenskega prostora našel Dina Hotića, ki je žogo poslal za hrbet kranjski obrambi. Stekla sta še Mešanović in Jan Mlakar, kateri jo je potisnil za hrbet Darjana Curanovića (0:1)

V 31. minuti se je mreža Gorenjcev znova zatresla S prostega strela je podal Armin Dervišević, v skoku pa je bil najvišji Blaž Vrhovec, ki je z glavo dosegel svoj prvi zadetek v tej sezoni. (0:2)

Silovito so vijoličasti začeli drugi polčas. Po manj kot dveh minutah je prednost povišal Hotić, ki je mojstrsko s 25. metrov žogo poslal v desni zgornji kot Curanovićevih vrat. (0:3)

V 56. minuti se je med strelce vpisal še Luka Zahović, ki je izkoristil natančno podajo Mešanovića v prostor in za hrbet domači obrambi. (0:4)

Častni zadetek za Triglav je v 70. minuti dosegel rezervist David Tijanić, ki je prvič v tej sezoni zatresel mrežo. (1:4)

V sodnikovem podaljšku je veselje Vilerju preprečil okvir vrat, Zahović pa je iz bližine končni izid postavil v 91. minuti. (1:5)

TRIGLAV: Curanović, Kuhar, Bojić (53′ Gajić), Alić, Kumer, Mlakar, Elsner, Udovič, E. Kryeziu (53′ Tijanić), Dickson, Majcen. Klop: Čadež, D. Kryeziu, Šalja, Gajić, Arh Česen, Rogelj, Tijanić. Trener:Dejan Dončič.

NK MARIBOR: Handanović, Klinar (40′ Pihler), Ivković, Uskoković, Viler, Dervišević, Vrhovec, Hotić, Mešanović, Mlakar, Zahović. Klop: Pirić, Doumbia, Cretu, Pihler, Bajde, Vršič, Tavares. Trener: Darko Milanič.

Strelci za Maribor : 0:1 Mlakar (7), 0:2 Vrhovec (32), 0:3 Hotić (47), 0:4 Zahović, (56) 1:4 Zahović (91) Strelec za Triglav: 1:4 Tijanič (70)

MZ

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
1km/h
75%
20°C
20°
17°
19°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.