Anketa! Kdaj bo NSi postala del koalicije?

Matej Tonin
slika NSI

Poteze Nove Slovenije zadnje čase na veliko burijo duhove. Kaj se pri nas dogaja s krščansko stranko? Se je prodala levici za voljo lastnih interesov?

Res, malce neverjetno je, da so poslanci NSi so skupaj s poslanci Svobode in SD vložili predlog za spremembe ustave na področju postopkov imenovanja vlade. Predlagatelji trdijo, da s spremembami ustave krepijo avtonomijo sodstva, pri spremembah imenovanja ministrov pa vlogo premierja. Kljub temu, da bi imel premier večjo moč pri odločanju o ministrih in da je jasno, da s tem sami sebi zmanjšajo pristojnosti, se po besedah Janeza Ciglerja Kralja iz NSi s tem celo krepijo nadzorno funkcijo, kar je povsem kontradiktorno. Vodja poslanske skupine SDS, ki prav tako ni prispevala podpisov za začetek postopka, Branko Grims je ob tem poudaril, da SDS sedanjega predloga “zagotovo ne bo podprla, saj predlog kot tak za SDS ni sprejemljiv”.

Zakaj se Nova Slovenija trudi zmanjševati moč Državnega zbora in na katerem zelniku je to sploh zraslo? No za spremembo ustave bi nova Slovenija morala imeti dvotretjinsko večino, katere pa zaenkrat nima.

Kdaj bo NSi del koalicije? To vas sprašujemo v anketi!

vir: Nova24TV

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.