V šoli starše učencev, ki si ne morejo privoščiti valete, označili za luzerje?

valeta, slika je naključna

Valete in maturantski plesi sta dve zelo pomembni, a tudi zelo dragi stvari v življenju otrok. Je pa tudi lep spomin na šolske dni. A za nekatere starše to predstavlja problem. Predvsem finančni.

Mama učenke, ki obiskuje Osnovno šolo Ludvika Pliberška Maribor je za portal Lokalec.si dejala, da je zgrožena, saj naj bi bili prisiljeni, da imajo valeto v hotelu Habakuk. Te lokacije si, kot zatrdi, veliko staršev ne more privoščiti: “Samo zato, da bo nekaj elitnežev izpod Pohorja srečnih in na nivoju.”

Kot piše Lokalec.si, naj bi bili v šoli številni pokregani med seboj, “elitneži”, pa naj bi grozili tistim, ki so proti valeti v Habakuku. Prav tako naj bi se zaradi valete dogajalo tudi verbalno nasilje med učenci in starši: “Pa tudi grožnje po družbenih omrežjih in žaljivke. Vsi so skregani, kako naj bi po tem sploh še sedeli skupaj in uživali v valeti?” Otroci naj bi se norčevali iz tistih, ki niso premožnejši in starše, ki takšne valete ne morejo plačati, označili z reveži in luzerji. “Nekdo pa mogoče res nima, za njega je to veliko denarja, morda za cel mesec, da sploh preživi. O tem, da se nekdo v Habakuku ne bo dobro počutil, ker je pač navajen in si lahko privošči veliko manj, ne razmišljajo.”

Ravnateljica Lidija Todorović, sicer trdi, lokacija bila izbrana na podlagi vseh ponudb s strani staršev in da lokacije ni izbirala šole. “Šola pripravlja zaključno prireditev. Starši s ponujeno brezplačno opcijo niso bili zadovoljni, zato so se odločili sami organizirati prostor drugje. O vsem so se dogovarjali s predstavniki oddelkov. Šola bo sodelovala samo pri pripravi in izvedbi zaključne prireditve, kot je to tudi predvideno,” pravi ravnateljica.

Očitno peščica bogatih kroji usodo dogodka, katerega bi se učenci morali spominjati z nasmeškom na obrazu?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.