Anketa našega portala, Katera od novih strank se lahko prebije v parlament?

ankata
anketa portala e-maribor

Številne majhne izven parlamentarne stranke se vse bolj borijo za politični preboj na spomladanskih državnozborskih volitvah. Komu bo uspelo?

Kateri izmed novih strank bo uspelo, da se prebije v parlament?

Zagotovo je največjo medijsko podporo med novimi strankami v zadnjem času dobil Zoran Stevanovič s stranko Resnica. A bolj v negativnem smislu. Vprašanje pa je, ali bo to vplivalo na razmerje sil. Med najbolj znanimi je zagotovo stranka Naša dežela, Aleksandre Pivec, ki zna korenito po poseči v polje volivcev SLS in DeSUS. Zatem je tu zduženje, oziroma Gibanje Povežimo Slovenijo, kjer bodo skupaj nastopile kar nekatere stranke SLS, NLS, Zeleni in še kdo, kar bi realno lahko zadostovalo za 4% glasov, Tu je tudi zanimiva stranka GAS Alojza Kovšce, kamor naj bi se pridružil tudi SMC Zdravka Počivalška. Tu je še stranke Z-dej Jureta Lebna, kateri sicer ne pripisujejo kakšnega velikega uspeha, a zna presenetiti. Morebitno novo stranko, očitno še eno levo, pa naj bi, kot je napovedal, ustanovil tudi Igor Zorčič, predsednik državnega zbora in odpadnik iz stranke SMC.

Aleksandra Pivec Povežimo slovenijo

Katera nova stranka ima po vašem mnenju največ možnosti za vstop v parlament? Glasujte v naši anketi:

Katera od novih strank ima največ možnosti, da se prebije v parlament?

Rezultati

Loading ... Loading ...

uredništvo

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.