Anketa našega portala! Se strinjate, da bi v Sloveniji imeli še hrvaško, srbsko in nemško manjšino?

ANKETA

Neverjetno a resnično. Svet Evrope želi hrvaščino, nemščino in srbščino pri nas kot manjšinski jezik. Zato smo tudi pripravili anketo. Kašno je vaše mnenje?

Anketa našega portala o dodatnih manjšinah v naši državi

Odbor strokovnjakov o evropski listini o regionalnih ali manjšinskih jezikih je objavilo poročilo o uveljavitvi priporočil, ki so jih podali Sloveniji novembra 2019. A prav zanima nas kakšni so ti strokovnjaki. Taki, ki ne poznajo zgodovine Slovenstva? Sloveniji so namreč priporočili priznanje hrvaščine, srbščine in nemščine, kot manjšinski jezik in zagon pogovorov s predstavniki teh jezikov.

Pri Svetu Evrope priporočajo tudi boljše promoviranje hrvaščine, nemščine in srbščine ter s temi jeziki povezane kulture, saj je to po njihovem del kulturne dediščine Slovenije. Kakšno pa je vaše mnenje?

Anketa našega portala! GLASUJTE! Glsovanje bo potekalo do 20 julija 2021

[poll id=”81″]

P.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.