Aplikacija M mobilnost že v polni uporabi

Nova aplikacija M mobilnost za pametne telefone je sedaj dostopna tudi v spletni trgovini App Store za naprave z operacijskim sistemom iOS, potem ko najprej pričela poskusno delovati na mobilnikih s sistemom Android. Med glavnimi novostmi, ki jih ponuja uporabnikom, sta prikazovanje podatkov o vožnjah mariborskih mestnih avtobusov v realnem času in možnost načrtovanja poti med dvema določenima točkama.

V začetnem obdobju testiranja aplikacije M mobilnost je bilo zabeleženih preko 1100 prenosov iz trgovine Google Play. Pri tem nas veselijo dosedanji pozitivni odzivi in predlogi uporabnikov ter dobri rezultati analize delovanja podpornih sistemov. V preteklih dneh so bili narejeni nekateri popravki aplikacije, tako da je v spletnih trgovinah Google Play in App Store zdaj že na razpolago posodobljena različica za telefone Android in iOS. S tem se je tudi iztekla testna faza.

Kljub temu bomo v prihodnje še naprej spremljali tako opažanja uporabnikov, saj jih želimo vključiti v razvoj, kot delovanje zalednih sistemov. Glede na ugotovitve bodo po potrebi opravljene morebitne nadaljnje dopolnitve in izboljšave. Sporočila še vedno zbiramo na elektronskem naslovu [email protected].

Z novo aplikacijo lahko uporabniki mestnega avtobusnega prometa v Mariboru zlahka ugotovijo, katera linija in ob kateri uri je najoptimalnejša za prevoz od točke A do točke B, in dobijo informacijo o morebitnem prestopu. Pri tem aplikacija nudi podatke o realnem času prihoda avtobusa na postajališče, ki je prikazan tudi grafično. Z uvedbo novosti želita Mestna občina Maribor in podjetje Marprom iz Skupine JHMB prevoz z mestnimi avtobusi še bolj približati potnikom in izboljšati njihove izkušnje.

Eden od ključnih elementov pri dvigu kakovosti storitve javnega mestnega potniškega prometa (JMPP) je prav digitalizacija, ki omogoča hitrejšo dostopnost do informacij. Prav tako je bila digitalizacija identificirana kot eden ključnih izzivov v okviru študije o prenovi in preureditvi linij JMPP.

Marprom

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.