Aretacije in hišne preiskave v elektro gospodarstvu Kosova! Se tudi Golobu tresejo hlače?

slika je simbolna

Aretacije in hišne preiskave v elektro gospodarstvu Kosova, očitno posledica ugotovitev preiskave zadeve Berishaj – GENi – Golob predsednik vlade?

Začelo se je. V mali državi, kjer predsednik vlade nima podrejene policije, pravosodje in medijev. Na Kosovu namreč potekajo aretacije in hišne preiskave zaradi spornih potez elektro gospodarstva na Kosovu. Kot piše Radio televizija Vojvodine, je posebno tožilstvo v Prištini sporočilo, da so aretirali izvršnega direktorja Kosovske elektroenergetske korporacije (KEK) Nagipa Krasnićija in ga pridržali. Obtožen je kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali pooblastil, nasprotja interesov in vplivanja.

Policisti so preiskali obe njegovi stanovanji. Dokumentacija v zvezi s tem primerom, trije računalniki, prenosnik, mobilni telefon, USB, je bila zasežena kot materialni dokaz, ki bo uporabljen v nadaljnji preiskavi, so zapisali v sporočilu posebnega tožilstva. Kosovska policija je potrdila, da je preiskala prostore KEK v Prištini, vendar medijem ni posredovala podrobnosti o tej akciji. So te preiskave posledica ugotovitev preiskave zadeve Berishaj – GENi – Golob predsednik vlade? To se sprašuje tudi predsednik SDS Janez Janša.

Po teh novih dejstvih, kljub dokazom, ki so jih dali parlamentarnemu preiskovalnemu odboru, se zdaj potrjujejo tajni sestanki, ki jih je imel aretirani izvršni direktor KEK Nagip Krasnići pred meseci z veleposlanikom Martinom Berishajem in drugimi trgovci v Zagrebu, pišejo prištinski mediji. 

Mala država kot je Kosovo očitno lahko, med tem ko Slovenija na to še čaka?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.