Ekskluzivno! Svetniška skupina SDS danes ne bo podprla proračuna MO Maribor?

slika je simbolna

Opozicija je v mestnem svetu s preglasovanjem umaknila točki o proračunih za leti 2023 in 2024. Bo danes drugo branje proračuna vendarle sprejeto?

Opozicija v mestnem svetu je v začetku meseca ponovila vajo z marčevske seje, ko je z dnevnega reda odstranila vse načrtovane podražitve – tokrat je bila večina za to, da se umakneta točki o proračunih občine za letošnje in prihodnje leto. Predlog je podal Igor Jurišič (Stranka Mladih-Zeleni Evrope) z utemeljitvijo, da mestni svet, če proračuna v predlagani obliki sprejme, v bistvu soglaša z državnim podfinanciranjem. 

Predvsem bodo tudi jutri uči uprte v dva največji stranki Mestnega sveta. Gibanje svoboda in SDS. Je pa župan po dveh zavrnitvi točke o proračunu, imel koordinacijo z vsemi svetniškimi skupinami. V imenu stranke SDS, je sekretar Luka Simonič dejal da stranka SDS proračuna ne bo podprla, saj bi to pomenilo, da visoke podražitve ostajajo. “Arsenovič je namreč na koordinaciji skušal prikazati, kako bi se proračun sprejel z nekimi drugačnimi rešitvami, a enakim ciljem,” je dejal Simonič.

Luka Simonič je poudaril, da se bo moral župan Arsenovič naučiti tudi poslušati in a svetniki županu dejejo jasen znak, da nekaj ne dela prav.

Kot je dejal sekretar stranke SDS za Podravje, Simonič, bodo v mestnem odboru SDS Maribor začeli tudi z zbiranjem podpisov za sklic izredne seje na temo holdinga. Kajti prepričani so, da holding ne more več delovati na škodo občank in občanov, saj ga ne morejo večno financirati.

Današnjo sejo Mestnega sveta Maribor bomo spremljali tudi na našem portalu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.