Arsenovič bi skladiščil sneg, za jubilejno Zlato lisico.

Saša Arsenovič
Saša Arsenovič, zajem zaslona

Besede, ki jih je izrekel  župan Maribora Saša Arsenovič med kandidaturo za župana, da bo Zlata lisica potekala spet v Mariboru ne pijejo vode. 

Na Pohorju, kjer bi v tem času lahko nabirali le regrat, pač ni mogoče izvesti smučarskih tekem za svetovni pokal. Narava je muhasta že zadnjih nekaj let. In kje je rešitev? Kranjska Gora je bila tako tudi letos organizator 59. Zlate lisice. Včeraj je zmagovalka postala Mikaela Shiffrin, kot  prva in edina smučarka s 3 veleslalomskimi zmagami na tekmovanjih Zlate lisice, Lara Gut-Behrami pa je prva Švicarka, ki je stala na stopničkah v Kranjski Gori. Drugo mesto je osvojila Federica Brignone, tretje pa omenjena Lara Gut-Behrami.

Se pa Zlate lisice ni udeležil nihče iz državnega vrha in vlade. Med gledalci nova županja Kranjske Gore Henrika Zupan in mariborski župan Saša Arsenovič. Golob in ostala delegacija vključno s predsednico države Natašo Pirc Musar se je raje grupirala na partizanskih proslavah Pohorskega bataljona in v Dražgošah. Tekma svetovnega poklala za ženske, pa je za njih očitno postranska zadeva.

In čeprav je bila organizacija tako, kot vedno dobra, pa je bil glasbeni program bolj v smislu nekoga, ki je zaostal v prejšnjih časih skupne države in je tujcem ponudil južnjaško glasbo z bendom Yugo Nostalgija. Kar je za promocijo Slovenije res prava sramota.

Si je pa zato izlet v Kranjsko goro privoščil mariborski župan, ki je obljubil, da bo jubilejna 60. Zlata lisica v Mariboru. Kako mu bo to uspelo, pa očitno ve le on sam. Kot pravi, bi skladiščili sneg. 

Potrebujemo tudi srečo z vremenom. Delamo vse, da bi imeli plan B, torej progo višje. Seveda pa si želimo, da bi bil cilj na Snežnem stadionu. Zato bo treba skladiščiti sneg, v najkrajšem možnem času bomo poiskali lokacijo, da bomo lahko sneg naredili vnaprej in ga dali na progo, kjer bo to potrebno,” razlaga Saša Arsenovič in še poudarja, da je MOM soorganizator Zlate lisice, zato želi biti županstvo vpeto v dogajanje od začetka do konca, da bi bila jubilejna 60. Zlata lisica na Mariborskem Pohorju. Piše Večer.

Koliko te besede držijo, bomo torej videli čez leto dni. Da ne bomo potem spet poslušali izgovore o toplem vremenu.

 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
69%
1.8km/h
0%
-2°C
2°
-3°
-1°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA