Bi imeli uro ki na kaže pravega časa in čeprav je vodotesna, ne mara vode

Le kdo si nebi želel ure, ki je lepa, kaže pravi čas in je vodotesna. Take prodajajo tudi v Sten time v mariborskem Europarku. 

A pravljica o lepi ročni uri se je našemu bralcu (ime hranimo v uredništvu) hitro razblinila. Poslal nam je ogorčeno pismo in povedal zgodbo kaj se je zgodilo.

Naš bralec si je zaželel ročno uro. Ne elektronsko, ampak navadno vodotesno ročno uro z baterijo, da bi izbral sebi najboljšo se je odpravil v trgovino Sten time v mariborski Europark. O cenah teh ura ne bomo pisali, a vsak si take ure ne more privoščiti. Naš bralec je bil z nakupom ure Festina zadovoljen. Kupil je namreč ročno uro, ki mu ustreza, z delujočo baterijo, najbolj pomembno pa je da je ura vodotesna.

A sanje o lepi novi uri niso trajale dolgo. Ura je začela zaostajati. v enem mesecu celo za 22 minut. bralec je pomislil na baterijo in se ponovno odpravil v omenjeno trgovino. Tam so mu zagotovili, da ni razlog v bateriji in so uro poslali na servis v Ljubljano. Uro naj bi tam imeli na opazovanju in zapisali da ura NE zaostaja, kot trdi naš bralec. Torej napake niso odkrili.

Ura se je še naprej obnašala po svoje in je zaostajala, kljub temu, da je kupec zamenjal tudi baterijo. ker je počasi zaostajanje ure imel dovolj  je uro ponovno nesel nazaj v omenjeno trgovino in zahteval ponovni servis, kjer so dejali, da z uro ni nič narobe in da ustreza njihovim normativom. Kupec z odgovorom ni bil zadovoljen in je kupnino želel nazaj, a so mu v trgovini dejali da mora zato imeti sodnega izvedence in neodvisnega urarja da bo dokazal dejansko napako. Tega si naš bralec seveda ni mogel privoščiti, tako da je razočaran odšel iz trgovino z uro, ki ne kaže točnega časa.

Med tem pa je v to nesrečno uro prišla tudi voda, čeprav naj bi bila ura vodoodporna do 200 metrov globine. A z njo se naš bralec ni potapljal, pač pa jo je imel na roki pri tuširanju.

Očitno tudi ure niso več to, kar so včasih bile. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
69%
1.8km/h
0%
-2°C
2°
-3°
-1°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA