Arsenovičeva brezbrižnost! V Mariboru ostali brez občinskih štipendij za nadarjene.

Saša Arsenovič, Gotof je

Nedavna odločitev Mestne občine Maribor, da nadarjenim dijakom in študentom ter dijakom srednjega poklicnega izobraževanja ne bo več podeljevala štipendij, je močno razburila tudi dijaške skupnosti po posameznih srednjih šolah.

Kdo ima v mestu ob Dravi sploh še rad župana?  “Glede na to, da je župan Saša Arsenovič v svoj volilni program leta 2022 zapisal, da bodo sredstva za štipendije za nadarjene dijake in študente povečana, se je izkazalo, da je bila ta obljuba prelomljena. Mariborčani lahko opazimo, da se na veliko vlaga v javne površine, varčuje pa se pri mladih, in to v času velike draginje, ko tudi dijaki sami opažamo, da smo kakšno leto nazaj za malico plačali pol manj kot sedaj, pravi Katja Kačinari Kravanja, predsednica dijaške skupnosti Prve gimnazije Maribor,

Z nadarjene dijake obstaja sicer Zoisova štipendija, toda kriteriji zanjo so strogi. Občinske štipendije in žepnine tako pomenijo dijakom, sploh tistim, ki prihajajo iz manj premožnih družin, to, da si lahko privoščijo malico, šolske potrebščine, dijaško vozovnico in podobno.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.