Novo povišanje pokojnin šele novembra! A le za 1.8%

upokojenci

Vladi Roberta Goloba za upokojence očitno ni nič mar. Kljub temu, da le-ti še vedno, vsak mesec zahtevajo višje pokojnine. 

Prvega septembra torej ne bo nič z povišanjem pokojnin, kar si je večina upokojencev tudi želela. Iz SPIZ-a so sporočili le naslednje:

“Skladno z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2023 in 2024 pa je predvideno, da se bo v letu 2023 upokojencem in prejemnikom nadomestil iz invalidskega zavarovanja v novembru 2023 in decembru 2023 zagotovilo izplačilo povečanega dela prejemkov v višini 1,8 odstotka od prejemka iz oktobra 2023.”

Spomnimo, da so se pokojnine povečale letos za pičlih 5,2%, kar je absurdno, če to primerjamo z inflacijo, ki presega 10%.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.