Zoper mestnega svetnika Gibanja svoboda, Vojka Flisa izdan obdolžilni predlog

Vojko Flis, slika facebook

Mestni svetnik, Gibanja svoboda Vojko Flis, katerega bi Golob rad ponovno postavil na čelo UKC, je očitno vpleten v finančni škandal. Državna revizijska komisija je namreč vložila obdolžilni predlog zoper UKC Maribor, nekdanjega direktorja Vojka Flisa in njegovo sodelavko.

O tem smo tudi na našem portalu že pisali. V nasprotju z zakonom naj bi pri 17 dobaviteljih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor Vojko Flis kupil medicinski potrošni material v skupni vrednosti več kot 1,8 milijona evrov.  Revizijska komisija je namreč prejela anonimno prijavo, v kateri je prijavitelj nekdanjemu direktorju Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor očital, da naj bi v nasprotju z določili zakona o javnem naročanju oddal več naročil. Revizijska komisija je od UKC Maribor terjala listine in pojasnila, po opravljenem postopku pa ocenila, da so bili očitki res utemeljeni.


Golobov izbranec za mariborskega župana z vrsto sumov o finančnih malverzacijah?


V obdolžilnem predlogu je komisija nanizala seznam naročil medicinskega potrošnega materiala v skupni vrednosti 1,8 milijona evrov brez DDV. Klinični center je namreč leta 2019 neposredno kupil blago pri 17 dobaviteljih, čeprav so skupne vrednosti poslov s posameznimi dobavitelji presegle tedanjo mejno vrednost 20.000 evrov, nad katero bi moral naročnik predhodno izpeljati postopek javnega naročanja. UKC Maribor tega ni storil in je nakupe razdrobil na manjše vrednosti. Piše Maribor24.

Flis je medtem prepričan, da so očitki neutemeljeni, ker da so bili vsi predmetni postopki naročanja izpeljani ustrezno in zakonito. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.