Asta Vrečko, se je po muzeju, sedaj spravila še nad župnike in cerkve

slika je simbolna

​Bog se nas usmili. Asta Vrečko iz vrst Levice, namerava z novelo zakona o verski svobodi znižati delež državne pomoči verskim uslužbencem pri pokrivanju obveznega zdravstvenega, pokojninskega in invalidskega zavarovanja

Po tem, ko je Asta Vrečko ukinila muzej slovenske osamosvojitve, se je sedaj spravila še nad župnike. Iz slovenske kulture očitno želi narediti pravi cirkus. Leva oblast pa se ji v vsej svoji zlobi le klanja. Kot da klanjanje morilcem, poveličevanje Karla Marxa in sramotna proslava na Čebinah še nista dovolj. Očitno Levica želi uničiti tudi delo župnikov v cerkvah.

Ministrstvo za kulturo, katera vodi socialistično vzgojena Asta Vrečko želi ukiniti uredbo vlade Janeza Janše, ki je lansko leto določila pokrivanje prispevkov verskim uslužbencem v višini 100 odstotkov povprečne plače, in pomoč realno znižati. Tako naj bi po izračunih ministrstva država, ki omenjeni prispevek trenutno plačuje 751 verskih uslužbencem sedmih verskih skupnosti, letos prihranila 866.000 evrov, prihodnje leto pa dobrih 1,73 milijona evrov. Med tem, ko dajemo milijone za nevladne organizacije, je v bistvu 866.000 evrov v primerjavi s tem pravi drobiž.

Predlog je za zdaj v medresorskem usklajevanju, zato z ministrstva konkretnega odgovora, kdaj bo potrjen v vladi in poslan v parlamentarno proceduro, niso podali. Kot smo že navajeni pri tej vladi posvetovanja z verskimi skupnostmi ni bilo.

Kakšno sramoto bomo še doživeli pri tej vladi?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.