Bili smo na terenu. V Koblarjevem zalivu postavljajo zaščito, v Malečniku zalilo športno igrišče

Malečnik, športni park

Drava, ki poplavlja na Koroškem, se je začela razlivati tudi že ponekod v okolici Maribora.  Najhuje je prizadeta KS Malečnik, kjer je Drava poplavila športno igrišče.

Drava se je razlizla v Malečniku, poplavljeno je nogometno igrišče. V Dupleku, Dvorjanah in v Krčevini pri Vurbergu je poplavljenih več cest in polj. Dupleškim rancarjem je odneslo čone, nam je dejal Zlatko Kupun: “Hišo je zalila voda, rance pa odneslo. Imamo veliko škode, čaka nas veliko dela. Budno spremljamo situacijo, upamo, da ne bo večje škode. Želimo si, da bi se neurja enkrat nehala.” V Dvorjanah so kmetje s poplavnih polj s traktorji reševali živino, ki je ostala ujeta v hlevih. Videli smo tudi srne, ki so plavale čez polja in uspele priti na varno. 

Deževje se še ne bo umirilo. V prihodnjih 24 urah bo v večjem delu države padlo še od 40 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. Ponekod se bodo poplave še stopnjevale, poroča portal Meteoinfo Slovenija.

Mariborski vodovod priporoča vsem porabnikom pitne vode iz javnih vodovodnih sistemov Sveti Duh na Ostrem VrhuGaj nad Mariborom in Srednje – Žavcarjev vrh, da od danes, 4. avgusta, pa do preklica, zaradi izrednih razmer (intenzivnega deževja) pred uporabo pitno vodo prekuhajo.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.