Gasilci pomagajo ljudem, Janša s prošnjo ljudem po pomoči, Golob pa z ljubico na dopustu??

Slika: Radio Maribor

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. V severni, severozahodni in delu osrednje Slovenije je padla velika količina padavin, številna mesta in kraji so zato pod vodo.

Gasilci, prostovoljci in pripadniki civilne zaščite tako delajo nepretrgoma. Reke so marsikje še vedno prestopajo bregove, med drugim je poplavilo tudi Mozirje, Komendo, Medvode, Kamnik in Žiri. V Ljubljani, Mariboru in Celju so se oglasile sirene. 

Katastrofalne poplave, ki so zajele celotno Slovenijo, so po doslej znanih podatkih, kot kaže, terjale tri smrtne žrtve. Na območju Kamnika je umrla državljanka Slovenije, v gorah na območju Kranja pa dva nizozemska državljana, so potrdili na Generalni policijski upravi.

K pomoči ljudem v stiski je pozval tudi predsednik SDS Janez Janša.Poplave dobivajo razsežnost nacionalne katastrofe. Vključimo se v napore za reševanje ljudi in premoženja. Pomagajmo po svojih močeh županom, službam zaščite in reševanja v okvru CZ in predvsem gasilcem. Veliko članov GD je odsotnih zaradi dopustov v tujini ali v krajih, ki so nedostopni. Nadomestimo jih. Upoštevajmo navodila pristojnih. Pokličimo naše starejše člane in vse, ki jih poznamo in so na ogroženih območjih in organizirajmo pomoč. Nihče naj v nesreči ne ostane sam! Skupaj lahko močno omilimo posledice ujme,” je zapisal.

Se pa postavlja vprašanje, kje je predsednik vlade in njegova ljubica, ki je vedno pripravljena pomagati. Pa čeprav le nutrijam. Kot je zapisal eden izmed uporabnikov družbenega omrežja facebook: “Kje se skriva predsednica države Pirc Musar, kje se skriva PV Golob, zakaj se še ni sestal krizni štab, zakaj vlada ta trenutek operativno ne išče rešitve? Jebeš nutrije zdaj gre za varnost, preživetje ljudi! V Sloveniji se očitno samo še na gasilce in našo SV lahko 100% zaneseš, na državni vrh in še posebej vlado Roberta Goloba pač ne!”

Tu pa je tudi naš poziv PROSIMO POMAGAJTE!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.