Bo Lojze Peterle (končno) izstopil iz Nove Slovenije?

Po evropskih volitvah se očitno zaostrujejo odnosi med vodstvom NSi ter predsednikom Demosove vlade in ustanoviteljem stranke Lojzetom Peterletom.

V Novo Sloveniji, ki je v dveh letih, veliko koketirala z Golobovo Svobodo in pljuvala po stranki SDS je prišel račun za plačilo volivcev. Slab rezultat na evropskih volitvah pa je njegova posledica. Evropske volitve so pokazale marsikaj. Predvsem pa slab rezultat nekaterih vidnejših imen v stranki, kjer izstopa zagotovo Ljudmila Novak, ki je doživela popoln polom.


Še hujše se je v Novi Sloveniji godilo ostalim prepoznavnim kandidatom, Janezu Ciglerju Kralju, Davidu Klobasi, Vidi Čadonič Špelič. Še najslabše pa jo je odnesla predsednica podmladka Mlade Slovenije, ki je bila celo druga na listi – Katja Berk Bevc, katera je dobila le 1.362 glasov.

Člani sveta stranke Nove Slovenije so na zadnji seji razpravljali o razlogih, ki so privedli do zadnjega volilnega rezultata NSi. Kot dve največji taktični napaki v kampanji so izpostavili izjave župana občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah in kandidata na listi NSi Davida Klobase ter poteze predsednika Demosove vlade, nekdanjega večkratnega evropskega poslanca in enega od ustanoviteljev NSi Lojzeta Peterleta, ki je na Evropskih volitvah podprl člane SLS: . No v času evropskih volitev se tudi Mateju Toninu, poteze Klobase, da je podpre Niko Kovač, legalizacijo konoplje in evtanazijo, niso zdele nič posebnega.

Jaz sprašujem stranko, kaj imamo od tega, da smo najbolj kritična stranka do Janše z izključujočo pozicijo, ki ni bila odobrena na svetu stranke, ampak je bila neka hipna izjava? Kaj nam je prinesla? Zaenkrat trdim, da nič dobrega, ker ljudje tega ne razumejo. Janšo zagotovo vidijo na pomladni strani. Če bi toliko energije dali v svoj profil kot v kritiko Janše, bi bili rezultati stranke drugačni,” je dejal predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle. Do kdaj bo še vztrajal v stranki še ne ve. Poleg tega, pa si želi, da bi se z mesta predsednika NSI, zaradi slabega rezultata v Bruslju umaknil tudi Matej Tonin.

 

 

 

 

VREME

Maribor
oblačno
64%
2km/h
89%
29°C
31°
28°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.