Bo Maribor spet ostal brez radia s Slovensko glasbo?

V Sloveniji ni veliko radijskih postaj, ki vrtijo izključno slovensko glasbo. V bistvu imamo preko frekvence FM  v Sloveniji le en radio, nekaj je internetnih radiev, nekaj pa jih oddaja tudi preko novih frekvenc DUB.

Maribor, mesto z nekaj več, kot 110.000 prebivalci ima kar nekaj radijskih postaj. Zadnje čase se je na nekdanji frekvenci radia Brezje 106.8 MHz vrtela izključno domača slovenska glasba, zadnje leto tudi radio Veseljak. A na žalost se edini radio, s slovensko glasbo poslavlja z Maribora. Med tem pa veselo odštevajo dni do začetka nove radijske postaje, na strani Toti radio, ki bo oddajal poslej na omenjeni frekvenci.

 

Zagotovo je to za slovensko glasbo, ali bolje rečeno, promocijo tovrstne glasbe, slaba novica. Še posebej je to žalostna novica za SV del Slovenije, ki je ostal brez edinega pravega slovenskega radia. Kar se glasbe tiče, da se razumemo. Levih novic in reklame za portal Necenzurirano na Veseljaku tokrat ne bomo komentirali.

Žal Mariboru ne preostane nič drugega, kot da si pristno slovensko glasbo, preko radijskih valov poišče na internetu. V Mariboru je preko radijskih valov ne bo našel. “Kraval” ki je nastal na Radiu City je torej škodoval edino le slovenski glasbi.

 

Tako Mariborčanom ostane (še najbližje), vsaj neki približek slovenske glasbe, Radio Pohorje, kjer vrtijo  slovensko in hrvaško glasbo. Radio pa je poslušan le preko radijskih FM valov 101.30.

 

Pa srečno, slovenska glasba!

 

 

 

 

 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.