Tudi to je Slovenija. Tako naj bi izrabili humanitarno pomoč?

Slika: Humanitarček /FB

Neverjetni zapis, ki se je pojavil na družbenem obrežju facebook, s strani mariborskega humanitarnega društva Humanitarček, zagotovo sodi v rubriko “Saj ni res, pa je!”

 

Kot piše na družbenem omrežju mariborski Humanitarček, je bilo kar nekaj opreme namenjene za odpravo posledic poplav izrabljena. Gre za nekaj posameznih primerov izrabljanja humanitarne pomoči, kot so zapisali na njihovem družabnem omrežju facebook:

– Gospod, naj bi odnesel iz zbirnega centra 30 lopat, pod pretvezo, da bi jih razdelil, nato pa jih na Dan solidarnosti prodajal ob cesti v Mozirju. “Vemo, da so bile te iste lopate, saj so bile pripeljane iz Madžarske in so imele specifičen logotip,” so zapisali v Humanitarčku.

– Neka gospodična, ki si je Petrolu v Prevaljah naložila poln avto pralnega praska, pralnih gelov – in ker ni bilo dovolj, še kar po zadnjem sedežu.

– Gospa, iz Savinjske naj bi si “skoordinirala”, da je pol tovornjaka “knauf” plošč pristalo na njenem dvorišču in dvorišču njene hčere, čeprav naj bi jim zalilo le klet.

– Mlajša gospodična, naj bi prišla iskat v Komendo čistila, kasneje pa naj bi jih prodajala na Bolhi.

– Skupina fantov z modrim Passatom, naj bi si je na terenu prisvojila in odpeljala 3 visokotlačne čistilce, čeprav je gospod tekel za njimi, ker jih je potrebno vrniti. Sedaj pa jih bodo morali odplačati.

Par srednjih let, ki naj bi prišel po pol kombija zelenjave v Dravogradu, nato pa jo prodajal naprej.

 

 

To naj bi bilo nekaj primerov izrabe humanitarne pomoči , za katero trdijo pri humanitarčku, da se je res zgodila. Ali gre le za klevete, ali te stvari zares držijo, težko sodimo. Bi bilo pa dobro, da bi gospoda z lopatami, ali skupino fantov z modrim pasatom, ali recimo gospodično, ki na bolhi  prodaja čistila in tako dalje, prijavili policiji?

 

Zagotovo pa si tisti, ki izrabljajo humanitarno pomoč, ne zaslužijo le grajo, ampak tudi kakšno kazensko ovadbo.

 

 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.