Urbanijo nasledil človek, ki je očitno ljubitelj Svetlane Makarovič?

Andraž Pöschl. Foto: MMC RTV SLO

Pa se je začelo. Sovražni prevzem RTV-ja s strani Levice, so nekateri mediji pospremili, kot nekaj normalnega. Uroš Urbanija tako ni več direktor TV Slovenija.

Predsednik uprave RTVS Zvezdan Martić je odločitev za razrešitev Urbanije pojasnil z navedbo, da je po pregledu stanja izdanih pooblastil ugotovil hujšo kršitev. Kot trdi, je nekdanji v. d. generalnega direktorja RTVS Andrej Grah Whatmough je namreč Urbaniji dal pooblastilo za podpisovanje finančnih dokumentov v višini 25.000 evrov in ga pooblastil za nadaljnji prenos pooblastil, a le do višine do 5000 evrov. Urbanija pa je to pooblastilo prenesel na dolgoletno pomočnico direktorja TVS za finance, a brez omejitev. Omenjena povrh vsega v tistem trenutku na RTVS ni bila zaposlena, ampak je z njo sodelovala na podlagi podjemne pogodbe, medtem ko bi Urbanija pooblastilo lahko prenesel le na zaposlene delavce do druge stopnje vodenja. To je bil poglavitni razlog za podan predlog za razrešitev, je dodatno pojasnil Andrej Trček iz pravne službe RTVS. Piše Demokracija.

U bistvu so na RTV iskali dlako v jajcu, da najdejo en način, kako se znebiti in generalnega direktorja Grah Whatmougha, kot Uroša Urbanije. Urbanija na seji ni dobil možnosti zagovora, saj je predsednik sveta RTVS Goran Forbici pojasnil, da svet daje le soglasje k razrešitvi. Tako so se lahko na prefrigan način rešili Urbanijje.

Na TV Slovenija pa tako prihaja nova, leva metla,  dosedanji urednik kulturnih in umetniških programov na TVS Andraž Pöschl. Gre za tistega urednika, ki je februarja letos neposredno odgovoren za škandal. Namreč, ob prenosu proslave ob slovenskem kulturnem prazniku 7. februarja zvečer je po že uradnem izteku prenosa slednjega nadaljeval, da je lahko na oder prišla Svetlana Makarovič (ob spremstvu kolesarijata Jaše Jenulla in Borisa A. Novaka) in se po domače povedano “skozlala”. Takega norčevanja iz kulture Slovenija še ni doživela.

Očitno je Pöschl imel “jajca” da je samovoljno podaljšal prenos Prešernove proslave, zato, da je ugodil levičarskim željam in je bil sedaj tudi nagrajen. Toliko o neodvisnosti naše RTV. 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.