Predsednik računskega sodišča zaposlujel
Slika: Maribor24

Bo predsednik računskega sodišča Vesel odstopil in dal prednost “popoldanskemu” delu na FIFI za četrt milijona evrov?

Vesel pod drobnogledom KPK

Po poročanju Požareporta je Tomaž Vesel pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), in sicer zaradi suma kršitve 26. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. V postopku Komisija preverja morebitno nezdružljivost opravljanja funkcij v skladu s 26. členom Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ter morebitne druge kršitve tega zakona.

Čeprav je Vesel že proti koncu decembra lani obljubil, da bo dokumentacijo objavil sam, pa se to do danes še ni zgodilo. Bojan Požar zato meni, da vse kaže na to, da je Tomaž Vesel pretental tedanjega predsednika KPK Borisa Štefanca, češ da bo njegovo delo na FIFI nepridobitno, saj gre za športno dejavnost, kot Vesel še posebej rad poudari. Vprašanje je seveda, v kakšni obliki mu je Štefanec dal soglasje, ker zakonsko uradno pridobljenega soglasja KPK očitno ni.

Kot piše Požareport med poznavalci Fife in Uefe vključno z mediji se namreč tudi zelo dobro ve, kako je Tomaž Vesel prišel na to funkcijo: ker se je Čeferin dogovoril z Infantinom, da mu v zameno za njegovo – Infantinovo – podporo pri Čeferinovi kandidaturi za predsednika Eufe on, Čeferin da “svojega človeka Vesela” na Fifo, ki bo na tej funkciji (predsednika komisije za skladnost in revizijo) potem prijazno nadzoroval finance Fife oziroma ščitil Infantina. No, to slednje že lepo dokazuje tudi Infantinov škandal z najetim letalom za 200 tisoč dolarjev, ki ga pravkar preiskuje švicarsko državno tožilstvo (vir), na Fifi pa je Infantina pokril (zaščitil) – Vesel, ki se je prav tako znašel sredi te preiskave.

O tem pa levi mediji ne poročajo nič. velika zvezda nacionalne televizije Tomaž vesel pa je kar naenkrat utihnil.

PM