..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Bo zloglasni “Črni les” spet dom za starejše?

Slika je simbolična

Zloglasni dom za starejše Črni les v občini Lenart sameva že 15 let. Vsi se spominjamo zgodb o domnevnih nepravilnostih pri delu s starejšimi. A preiskave, ki so bile pod drobnogledom tako medijev, kot policije niso obrodile sadov. Danes so zoper takrat odgovorne, vsi kazenski postopki ustavljeni.  Črni les pa sedaj sameva, saj naj nebi imel vseh potrebnih dovoljenj.

Usoda črnega lesa, pa se bo po vsej verjetnosti le srečno končala. Novi lastnik objekta, ga bo namreč obnovil in dal v najem lenarškemu domu Sv. Lenarta. Že čez eno leto bodo tam že nastanjeni starostniki.

Podjetje Žipo bo kot lastnik objekta z lenarškim domom za starejše, ki je sicer v lasti mariborske nadškofijske Karitas, sklenil dolgoročno najemno pogodbo. Dom svetega Lenarta, ki že skrbi za 165 varovancev, bo tam pridobil 70 novih mest, pretežno za osebe z demenco.

Za Lenart bodo dodatne namestitvene kapacitete za starejše več kot dobrodošle pravi lenarški župan Janez Kramberger“Potrebe so velike, ker se prebivalstvo  stara, zato tukaj potrebujemo kakovostno oskrbo za starostnike.

Seveda pa bodo s tem odprta tudi nova delovna mesta, med 35 in 40 naj bi bilo novih zaposlitev.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
54%
5.1km/h
75%
16°C
19°
14°
15°
Sun
6°
Mon
1°
Tue
2°
Wed
4°
Thu

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.