Bo župan Fištravec zbral potrebne podpise?

s. 1. septembrom so se začeli zbirati podpisi za župane v Slovenskih občinah.

Za župana lahko kandidirate državljani Republike Slovenije, ki ste na dan glasovanja dopolnili najmanj 18 let starosti in imate stalno prebivališče v občini, v kateri kandidirate.

Politična stranka določi kandidata po postopku, ki je v skladu z njenim pravilnikom. Pri določanju kandidata smejo sodelovati samo člani stranke, ki imajo volilno pravico in stalno prebivališče v občini kandidature. Kandidata za župana občine lahko s podpisovanjem določi tudi skupina volivcev. Za vlogo kandidature je treba zbrati podpise najmanj 2% volivcev, ki so v tej občini glasovali v prvem krogu zadnjih rednih volitev za župana, vendar ne manj kot 15 in ne več kot 2.500 podpisov.

FB profil Bojana Požarja

Tokrat v Mariboru zbira podpise aktualni župan Fištravec, zbiranje podpisov pa je napovedala tudi občinska svetnica Melita Petelin.

Prvi dan in včeraj je stojnica župana Fištravca na trgu svobode precej samevala, kot je ugotovil tudi Bojan Požar na svojem FB profilu.

Zagotovo pa župana Fištravca danes ob 9. uri ne bo pri stojnici s podpisi, saj proti njemu poteka obravnava na sodišču v primeru spornih zaposlitev Patricije Jankovič in Igorja Petelina iz leta 2013.

 

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
52%
1.5km/h
0%
-1°C
1°
-2°
-1°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA