Župan Fištravec mora spet pred sodnika

Mariborski župan Andrej Fištravec in nekdanji direktor mestne uprave Marko Žula sta se maja, ko se je začel proces proti njima, v primeru spornih zaposlitev Patricije Jankovič in Igorja Petelina leta 2013 izrekla za nedolžna.

Kot je poročal večer, obdolžencema tožilstvo očita zlorabo položaja, ter pridobitev nepremoženjske koristi v primeru zaposlitve Patricije Jankovič v kabinetu župana. Poleg tega še zlorabo položaja ter pridobitev nepremoženjske in premoženjske koristi v primeru zaposlitve Igorja Petelina v službi za stanovanjske zadeve urada za gospodarske dejavnosti leta 2013. Premoženjsko korist naj bi pridobila s tem, da sta z možem nekdanje Fištravčeve podžupanje Melite Petelin, sklenila podjemno pogodbo za enako delo, kot bi ga lahko opravljal že v okviru predhodne zaposlitve, S tem sta mu omogočila za 500 evrov višji dohodek na mesec. Torej skupaj za tri mesece, 1500 evrov.  Niti Jankovičeva niti Petelin sicer na občini nista več zaposlena.

Tožilstvo je tako za Fištravca kot za Žulo zahtevalo enako kazen, deset mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. Oba sta predlagano kazen že zavrnila.

Andrej  Fištravec je postopek sicer označil za predvolilno folkloro. Spomnimo pa se, da se je isto dogajalo v predvolilnem času tudi s Francem Kanglerjem. Takrat pa župan Fištravec pri tem ni videl nobene zarote, ali, kot je sam dejal, predvolilne folklore.

Začetek sojenja mariborskemu županu Andreju Fištravcu in nekdanjemu direktorju mestne uprave Marku Žuli zaradi obtožb o zlorabi položaja, bo v sredo 5. septembra, ob 9.uri na Okrožnem sodišču v Mariboru.

O sojenju bomo poročali tudi na našem poratlu.

MZ

 

VREME

Maribor
jasno
53%
3.6km/h
0%
26°C
27°
25°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.