Bošnjaki pri nas, bi še vedno radi protestitrali. Obregnili so se tudi ob naš članek!

Narobe svet bi lahko dejali. Poročali smo že o tem, da nekaterim Bošnjakom v Sloveniji ni prav, da je Slovenija za njihove državljene uvedla karanteno.

No namesto, da bi ti priseljenci ali delavci pri nas strnili vrste in pripomogli k zajezitvi koronavirusa, bi radi protestirali proti potezam Slovenije zaradi 14-dnevne karantene. Nekaterim pri nas živečim Bosancem res ne gre v glavo, da je tak ukrep namenjen zmanjševanju uvoza okužb v Slovenijo iz drugih držav. Res nas zanima, kako bi se počutili, če bi kdo od njih obiskal svojo družino v Bosni in se nehote okužil, prinesel okužbo k nam, nehote okužil (našo) družino, ta pa bi imela tudi starejše ljudi ali pljučne bolnike. Raje ne pomislimo na tak scenarij. A nekaterim tukaj živečim Bošnjakom, očitno za to ni mar. Avtorju tega članka so zapisali celo to, (prevedeno v slovenščino): “Upam samo, da je avtor tega besedila ločen od svojih najdražjih, da ima stare starše, ki nimajo koga obiskati, da ima otroke, ki jih ni objel že več kot mesec dni. Pomembno bi bilo, da organizatorji z jasnim namenom pozivajo k mirnemu in dostojanstvenemu protestu!”
Preberite tudi: Saj ni res, pa je! Tudi Bosanci v Sloveniji bi protestirali?

Alarmantno stanje v BiH, umrl tudi minister!

Sicer pa je v Bosni in Hercegovini stanje zares alarmantno. Še huje, kot v Severni Makedoniji. Iz BiH, kjer so v zadnjih 24 urah potrdili rekordnih 363 novih okužb z virusom sars-cov-2, prihaja novica, da je zaradi covida 19 umrl federalni minister za vprašanja borcev Salko Bukvarević, ki je bil zadnjih deset dni pacient bolnišnice v Sarajevu.

V Federaciji BiH so testirali 994 ljudi, pri 227 je bil vzorec pozitiven. Umrlo je pet ljudi. V Republiki Srbski, kjer so opravili 675 testov, 136 pa je bilo pozitivnih, so umrle tri osebe. Zdravstvene oblasti v BiH že več dni opozarjajo, da so množična zbiranja glavni vir širjenja okužbe, in pozivajo ljudi, naj se takšnim zbiranjem izogibajo, ker se bolnišnice hitro polnijo s pacienti, ki imajo covid 19. »Zdravstveni sistem je pred zlomom,« je opozoril pomočnik zdravstvenega ministra Federacije BiH Goran Čerkez in dodal, da BiH grozi španski scenarij.

A pri nas živeči Bošnjaki bi protestirali! Zakaj že?

MG


VREME

Maribor
rahel dež
94%
1.5km/h
100%
4°C
5°
3°
3°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
8°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.