Božična sramota! Mercator, Spar, Lidl, Hofer Slovencem nočejo voščiti Božiča!

Kaj se dogaja z našimi velikimi trgovskimi verigami? V letošnjih katalogih, kjer kupcem ponujajo marsikaj ljudem niso sposobni voščiti vesel Božič.

Božič je za marsikoga nekaj posebnega. Gre za drugi največji krščanski praznik in zagotovo najlepši. Je tradicionalni krščanski praznik, ki ga v katoliških in protestantskih državah praznujejo 25. decembra kot spomin na rojstvo Jezusa Kristusa. Praznik zaključuje čas adventa in začenja božični čas, ki se v liturgičnem letu konča na nedeljo po Gospodovem razglašenju. V času, nekdanje države je veliko ljudi Božič, ki je bil prepovedan praznik, praznovali na skrivaj. Še posebej zato je Božič, kot praznik toliko bolj pomemben.

A trgovci Mercatorja, Lidla, Hoferja, Špara in še kakršnega trgovca nas vračajo v čas, ko je bila beseda Božič prepovedana. Vseeno pa nas pa posiljujejo z raznovrstno hrano, ki je primerna Božiču. Pri Lidlu in Mercatorju so šli še korak naprej. Pri Lidlu  so Hvatom Božič celo voščili, Slovencem pa so voščili sproščujoče praznike.

Podobno so naredili v Mercatorju. Bosancem so voščili tako Božič (zapisali so ga celo z veliko začetnico), kot novo leto (pa čeprav božiča Muslimani niti ne praznujejo), Slovencem pa so voščili čarobne praznike.

A najbolj banalni so odgovorih teh trgovskih rež, zakaj kupcem ne voščijo Božiča.

V Lidlu so zapisali: Spoštovani, ker v Sloveniji decembra praznujemo poleg božiča še dan samostojnosti in enotnosti (26.12.), čez nekaj dni pa prihod novega leta, smo vse združili v prazničnem nagovoru. Naša želja je, da kupci in zaposleni praznične dni preživijo z najbližjimi, tako, kot sami želijo.

V Mercatorju so odgovorili nekoliko sarkastično: “Verjamemo, da se praznikov ob koncu leta (božič, dan samostojnosti in enotnosti, novo leto) vsi veselimo, zato vsem želimo, da bi bili prazniki čarobni. Prepričani pa smo, da boste zasledili tudi vse naše druge čestitke, ki jih bomo objavljali na naših kanalih.”

V Sparu, pa so v bistvu na sploh presenetili z odgovorom: “Podjetje Spar se versko ne opredeljuje, zato vsem želimo vesele praznike!”

Mogoče nebi bilo slabo, če bi tudi jutri kupci dejali nekaj v tem smislu: “Če nismo vredni voščila, vi niste vredni nakupa! PA BLAGOSLOVLJENE BOŽIČNE PRAZNIKE MERCATORJU, HOFERJU, LIDLU IN SPARU!

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
2.1km/h
100%
0°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA