Poudarki dogajanja, ki je včeraj šokiral nogometno javnost!

eriksen
Christian Eriksen, slika twitter

Ves svet so pretresli prizori iz Københavna, ko se je nogometaš danske reprezentance, 29-letni Christian Eriksen , zgrudil na igrišču.

Nogometni svet je še vedno preteresen 

Po zadnjih informacijah je Eriksen v “stabilnem stanju” in je trenutno v bolnišnici, kjer opravljajo dodatne preiskave.  “Christian diha, se zaveda in se pogovarja z okoljem,” je dejal Christjanov oče. Poleg  zdravnikov, ki so Eriksena oživili na terenu, je verjetno največji junak dneva kapetan danske reprezentance in igralec Milana Simon Kjær, ki je prvi stekel k Eriksenu, mu ponudil prvo pomoč in počakal, da so zdravniki pritekli do njega. 

Ko so po vsem svetu predvajali grozljive prizore Eriksenovega oživljanja, je Kjær igralce postavil v vrsto, da je naredil krog okoli svojega soigralca in ga zaščitil pred kamerami. V nekem trenutku se je Eriksenovo dekle  Sabrina Kvist Jensen poskuala prebiti na igrišče, a po tem, ko so jo ustavili varnostniki, so jo prišli podpreti Eriksenovi soigralci. Tolažil jo je vratar Kasper Schmeichel in ponovno kapetan Simon Kjær, ki je zagotovo eden največjih junakov tega strašnega dne. Piše jutranji list.

Pri vsem pa se je zelo nespretni izkazal režiser prenosa tekme. Čeprav je bilo takoj razvidno, da razmere z Eriksenom niso dobre, je režiser snemalcu preprosto naročil, naj nadaljuje s snemanjem vsega. Od Eriksena, ki je negibno ležal na travniku, zdravniki, ki so se borili za njegovo življenje, do njegove obupane deklice Sabrine Kvist Jensen, ki se je poskušala prebiti skozi varnostnike in priti do Eriksena. 

Soigralci so se odzvali ekspresno; okoli Eriksena so ustvarili živi zid in ga zaščitili pred kamerami. Toda oddaja, ki jo nadzira UEFA, se je še naprej predvajala in režiser se ni dal in preprosto se je odločil, da bodo nadležne prizore še naprej snemali.  Gledalci so se kmalu začeli odzivati ​​na vseh družbenih omrežjih; apelirali so na televizije, ki oddajo predvajajo, naj jo prekinejo, hkrati pa problematizirajo dejstvo, da se je režiser odločil nadaljevati snemanje Eriksenovega boja za življenje.

Pri nas tekme Evropskega prvenstva predvaja Šport TV, ki pa ni prekinil prenosa v času, ko se je Eriksen boril za življenje, tako, kot je to storila recimo hrvaška nacionalna televizija.

Eriksenu želimo čimprejšnje okrevanje!

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.