Brezplačne vožnje z mestnimi avtobusi

Marpom avtobusi mestnega potniškega prometa

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da so na predlog Narodnega doma Maribor v času trajanja Festivala Lent, od 23. 6. 2017 do 1. 7. 2017,  po 21.00 uri brezplačne vožnje z vsemi mestnimi avtobusi. To velja za vse potnike, tudi tiste, ki niso kupili karte za festival Lente.

V sklopu posebnega promocijskega dogodka, je bila brezplačna vožnja z mestnim avtobusom št. 6 »Vzpenjača«, v času od 22. 6. 2017 do 25. 6. 2017, za udeležence Mednarodnega srečanja splavarjev. Brezplačno so se lahko vozili samo potniki, ki so se šoferju izkazali s posebno akreditacijo organizatorja dogodka – Turističnega društva Maribor.

V mesecu avgustu pa se bodo brezplačno lahko vozili dijaki, ki bodo kupili mesečno vozovnico za mesec julij 2017.

Tako je bilo odločeno skladno s Cenikom za prevoze v javnem mestnem linijskem avtobusnem prometu, ki ga je sprejel Mestni svet MO Maribor in predvideva ob posebnih priložnostih promocijske cene oziroma brezplačne prevoze.

Ob tem je župan dr. Andrej Fištravec povedal: »Maribor sledi trajnostnim strategijam, ki se v svoji vsebini zelo dotikajo predvsem prometa v starem mestnem jedru. Ob tem, da smo v zadnjih letih zelo uspešni s pridobivanjem novih avtobusov za mestni promet, ki zadoščajo najvišjemu EKO standardu, se vzporedno trudimo tudi spodbujati meščane in obiskovalce k uporabi javnega potniškega prometa oziroma alternativnih oblik transporta. Menimo, da bomo s takšnimi posebnimi akcijami obiskovalcem dogodkov olajšali poti v ali izven mesta.«

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
83%
1km/h
72%
19°C
20°
18°
18°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
16°
Sun
16°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA