Brezplačni WI-FI vsaj 3 leta

Wi-fi
Slika: istockphoto.com (simbolna)
Projekt WiFi4EU je namenjen temu, da lahko državljani in obiskovalci na javnih mestih brezplačno in brezžično dostopajo do interneta. Vse, kar mora uporabnik narediti, je, da na vstopnem portalu WiFi4EU potrdi vstop.

V središču Maribora deluje 14 novih Wi-Fi točk

Izvajalska agencija za inovacije in omrežja Evropske komisije financira v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope na področju vseevropskih telekomunikacijskih omrežij stroške nakupa in namestitve opreme za dostopne točke Wi-Fi, občina pa se je zavezala, da bo financirala internetno naročnino in vzdrževala opremo tako, da bo občanom in obiskovalcem najmanj tri leta ponujala brezplačno in visokokakovostno brezžično povezavo Wi-Fi.
Projekt je zasnovala Služba za informatiko MO Maribor. Na razpis WiFi4EU se je občina sicer prijavila že v novembru 2018, po pridobitvi možnosti koriščenja bona za nabavo opreme v vrednosti 15.000 evrov. V lanskem letu je na frekventnih točkah v mestnem središču namestila 14 točk Wi-Fi, in sicer:
·        Glavni trg: 2 točki
·        Lent (od Vodnega stolpa do Studenške brvi): 8 točk
·        Trg svobode (pri Vinagu in pri Moji kavarni): 2 točki
·        Grajska ulica  (pri Astoriji in pri Mariborskem gradu): 2 točki.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.