Če vlada ne bo podaljšala regulacije cen za elektriko, bodo cene šle v nebo!

Robert Golob, (zajem slike)

Če vlada ne bo podaljšala regulacije cen električne energije, ki se izteče z novim letom, bodo cene šle v nebo. obeta se podražitev tudi za 100%.

Za primerjavo. Gospodinjstvo z mesečno porabo 830 kilovatnih ur in priključno močjo 10 kilovatov, ki zdaj plačuje okoli 150 evrov mesečno, bo plačevalo med 180 in 240 evrov elektrike, ocenjuje šef Elesa Aleksander Mervar. 

Slovencem se v jeseni ne obeta nič dobrega. Vladni ukrepi za blaženje cene električne energije se, počasi iztekajo. Z junijem se je davek na dodano vrednost (DDV), ki ga je vlada septembra lani znižala na 9,5 odstotka, znova zvišal na 22 odstotkov.  Septembra pa se izteče tudi uredba, s katero je vlada prepolovila prispevek za obnovljive vire energije in soproizvodnjo toplotne ter električne energije.

“Bistroumni čudežni deček” električne energije Robert Golob, sedanji predsednik vlade zagotovo zna z elektriko, še posebej ko gre za pošiljanje položnice odjemalcem. Jesen bo očitno bolj vroča od poletja.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.