Mariborski park je trenutno neprehoden, kopališče Mariborski otok zaprt

Neurje v mariborskem parku, slika MOM

Neurje, ki je divjalo v zgodnjih jutranjih urah v Mariboru je pustilo posledice. Sunki vetra so ponekod presegli 100 km/h. gasilci imajo polne roke dela.

Na mariborski izpostavi uprave za zaščito in reševanje so doslej zaznali 260 intervencij v 17 občinah, na terenu je 48 enot, je za STA povedala vodja izpostave Ivanka Grilanc. Veter je razkril 26 streh, med drugim na stavbi ginekološkega oddelka kliničnega centra in stolnici, kopališče Mariborski otok je zaprto. Močno neurje je med drugim v mestnem parku izruvalo najmanj osem dreves, veliko dreves in vej pa je polomljenih, odstraniti bodo morali 14 dreves. Zaradi nastalih razmer je park trenutno neprehoden, so sporočili z Mestne občine Maribor. Vse dokler posledice neurja ne bodo odpravljene, občane pozivajo, da se obisku parka izognejo. Razmere v Mestnem parku v Mariboru si bo dopoldne ogledal tudi mariborski podžupan Samo Peter Medved. Ob intervenciji je bil poškodovan gasilec.

Kako je bilo v okolici Maribora? 

-Na območju Občine Duplek zabeležili 8 interventnih dogodkov (podrta drevesa, komunikacijski drogovi in odkrite strehe). Na krajih dogodkov posredujejo gasilci PGD Dvorjane in PGD Korena.

-Na območju Občine Hoče-Slivnica zabeležili 7 interventnih dogodkov (podrta drevesa in odkrite strehe). Na krajih dogodkov posredujejo gasilci JZ GB Maribor, PGD Hoče in Bohova.

-Na območju Občine Kungota zabeležili 23 interventnih dogodkov (podrta drevesa, odkrite strehe , poškodovane hiše ter vozila zaradi podrtih dreves). Na krajih dogodkov posredujejo gasilci PGD Jarenina, Pernica, Spodnja in Zgornja Kungota.

– Na območju Občine Miklavž na Dravskem polju zabeležili 10 interventnih dogodkov (podrta drevesa in odkrite strehe). Na krajih dogodkov posredujejo gasilci PGD Miklavž na Dravskem polju.

 – Na območju Občine Pesnica zabeležili 21 interventnih dogodkov (podrta drevesa, komunikacijski drogovi in odkrite strehe). Na krajih dogodkov posredujejo gasilci PGD Jakobski dol, Jarenina, Pernica in Pesnica

– Na območju Občine Šentilj v Slovenskih goricah zabeležili 37 interventnih dogodkov (podrta drevesa, komunikacijski drogovi in odkrite strehe). Na krajih dogodkov posredujejo gasilci PGD Šentilj, Ceršak, Paloma-Sladki vrh in Velka.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.