Cerar udaril po Brglezu! On ni človek načel, po značaju pa je blizu Levici!

slika, top news

Brglez je bil namreč eden glavnih povzročiteljev razkola v stranki Mira Cerarja, kasneje tudi SMC, je izpostavil nekdanji premier za portal Siol.net.

“Po političnem znanju je seveda povsem sposoben opravljati funkcijo predsednika republike, vendar pa si osebno ne želim za predsednika republike nekoga s takšnim značajem, kot ga ima gospod Brglez,” je na vprašanje, ali bi Milan Brglez lahko bil dober predsednik, pravi Miro Cerar, o Milanu Brglezu.

Po Cerarjevem mnenju Brglez ni človek načel, ampak “človek močne osebne ambicije”. “Tudi način pristopa k njegovi kandidaturi  dokazuje neko precejšnjo preračunljivost. Po političnem ideološkem prepričanju ocenjujem, da je ideološko najbližje Levici z velikim “L”, in kot mi je tudi sam enkrat dejal, je njim zelo blizu. To je torej nek njegov položaj, ki ga vidim sam,” pravi Cerar.

“Kljub precejšnjemu prepričevanju nas je Brglez takrat pustil povsem na cedilu, kljub temu da s tem ne bi v ničemer poslabšal svojega položaja predsednika DZ, in tudi sicer. Takrat je pač ocenil, da ne gre v to. Danes vidim, da se za to odloča. Razumem, da ga k temu prepričuje visoka koalicijska podpora. Ne le v SMC, enak vzorec se je ponovil tudi pri SD, kjer so ga prepričevali, naj kandidira, pa se za to ni odločil. To kaže nek odnos do lastne stranke, pripadnost. Zato nimam zaupanja v take ljudi.”

Na družbenih omrežjih pa se že postavlja pravo vprašanje. Je oseba, ki časti krvnika primeren za predsedniško funkcijo?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
94%
1km/h
75%
12°C
13°
11°
11°
Tue
9°
Wed
10°
Thu
9°
Fri
10°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA