Umrl je igralec Radko Polič Rac

Radko Polič Slika, portal N1

V 80. letu je umrl filmski in gledališki igralec Radko Polič, vsem poznan pod vzdevkom Rac. 

Radko Polič je bil slovenski gledališki in filmski igralec. Zaigral je v več kot 100 gledaliških predstavah in prav toliko filmih in radijskih igrah ter se uveljavil kot karizmatičen igralec z izjemnim občutkom za oblikovanje večkrat protislovne človeške usode. Za svoje delo je leta 2002 prejel Borštnikov prstan, leta 2007 pa Prešernovo nagrado za življenjsko delo. 


Zaigral je v več kot 100 gledaliških predstavah in prav toliko filmih in radijskih igrah in se uveljavil kot karizmatičen igralec z izjemnim občutkom za oblikovanje večkrat protislovne človeške usode. Nastopil je v skoraj 60 celovečernih filmih, odigral več kot 50 vlog v televizijskih filmih, dramah in serijah ter sooblikoval več kot 100 radijskih iger.

“Žalostno sporočamo, da je umrl naš prijatelj in kolega, veliki gledališki in filmski igralec Radko Polič,” so na Facebooku zapisali v Združenju dramskih umetnikov Slovenije.  

 

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.