Cirkus v DZ se nadaljuje. Koalicija je sedaj sama sprejela polno uskladitev socialnih transferjev

zajem zaslona

Urška Klakočar Zupančič, ki je DZ spremenila v cirkus, je skupaj s poslanci koalicije tokrat dokazala, da je presegla vsa cirkuška pričakovanja?

Danes so poslanci v DZ razpravljali o zapletu pri glasovanju, ki se je zgodil v sredo zvečer. Ker vodjem poslanskih skupin ni uspelo doseči konsenza o tem, kaj se je zgodilo med glasovanjem v sredo zvečer, so odločitev o ponovnem glasovanju preložili na predsednico državnega zbora. V bistvu ni šlo za zaplet, ampak za igranje koalicije in sprenevedanje, ker rezultat glasovanja ni bil tak, kot so si ga predstavljali. A vseeno

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič  se je tako odločila, da bodo poslanci glasovanje o amandmaju SDS in NSi, s katerim bi socialne transferje v celoti uskladili z inflacijo, ponovili. To pa je seveda v neskladju s postopkom, za katerega so poslanci že glasovali. Opozicijska SDS in NSi so tako nadaljevanje glasovanj obstruirali.

A zanimivo. Pravi cirkus se je po tem šele zgodil Po odhodu opozicijskih poslancev iz dvorane so koalicijske stranke kar naenkrat, soglasno podprle opozicijski amandma. Očitno koaliciji ni mar kdaj glasujejo za in kdaj proti in ni jim mar o čem govori neki zakon. Njim je očitno važno, da so oni glavni?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
8.8km/h
75%
12°C
14°
9°
12°
Fri
11°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.