Da si je Klakočarjeva lahko ogledala novoletni koncert na Dunaju, smo državljani plačali 7 jurjev?

falkon, urška klakočar
fotomontaža, slika Nova24TV

Ob novoletnem obisku predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na Dunaju so se številni spraševali o smotrnosti letenja v to mesto. Še posebej po tem, ko smo Urško Klakočar-Zupančiče dobili na laži, da je šlo za 4 urno bilateralno srečanje in ne le novoletni koncert. 


Seveda pot na Dunaj ni bila poceni. Bila pa je hitra. S falkonom! In za pot smo predsednici državnega zbora, državljani plačali kar 7.352,36 evra. Seveda so tu še stroški potnikov, pa še kakšne dnevnice, čeprav težko verjamemo, da si je predsednica državnega zbora obračunala tudi to.

In ker gospa, ki rada maha in pleše pred slovenskim narodom, za novo leto ni želela potovati z avtomobilom, pa je to strorila nekaj dni kasneje. Takrat je Klakočarjeva na Dunaju tudi prespala. Stroški pa so znašali le 2.370,26 evra. Torej kar 5000 evrov ceneje.

Ob tem, ko so se ljudje spraševali o smotrnosti poleta s falkonom na Dunaj, je predsednica državnega zbora takrat odgovorila:  “Danes pa nihče izmed nas ne more več potovati brez ogljičnega odtisa, razen če se bomo odločili, da bomo vsi potovali s kočijami.” A verjetno bi težko dobili osla, da bi Urško vlekel vse do Dunaja.


Preberite tudi:

Afera falkon. Urško Klakočar Zupančič ujeli na laži?


vir: N1

 

VREME

Maribor
močan dež
93%
4.6km/h
100%
20°C
20°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.