Dan za spremembe – Dan za sodelovanje v Mariboru

Magdalenski park

Lokalna mreža prostovoljskih organizacij “Prostovoljstvo v Mariboru” danes, v soboto, 8. 4. 2017, organizira Dan za spremembe 2017 v Mariboru. Tema osmega Dneva za spremembe je sodelovanje. Na nacionalni ravni prireditev koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.

Aktivnosti ob Dnevu za spremembe v Mariboru 2017 podpirajo Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, MOVIT in Vetrinjski dvor – Narodni dom Maribor, sofinancirata pa ga Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.

Organizacije, ki se ukvarjajo s prostovoljstvom, že osmič zapored, od leta 2010, v začetku pomladi skušajo prebivalce Slovenije nagovoriti, da za en dan postanejo prostovoljci. Na ta dan se o prostovoljstvu ne le pogovarjajo, ampak se lotevajo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujejo življenje v svojem okolju in v širši družbi.

Tokrat bo Dan za spremembe v Mariboru obeležen z aktivnostmi, ki spodbujajo sodelovanje in povezovanje med ljudmi. Aktivnosti so namenjene vsem starostnim skupinam in bodo potekale od 10:00 – 16:00 na dveh lokacijah in sicer v Magdalenskem parku in v Vetrinjskem dvoru.

V Magdalenskem parku, kjer bodo aktivnosti potekale od 10:00 do 14:00 ure, se bodo udeleženci lahko v Bukvarni CIPROŠ seznanili s knjigami iz druge roke, spoznali Španijo, se učili osnovnih španskih fraz, preizkusili svoje ročne spretnosti na Hobby delavnici TOTI DCA.

V prostorih INFOPEKE bo Greenpeace Slovenija bo med 10:00 in 11:00 izpeljal delavnico o zdravi prehrani s poudarkom na zelenjavnih obrokih in ozaveščanju o koristi rastlinskega prehranjevanja za zdravje in okolje. Med 11:00 in 13:00 bo MISC INFOPEKA pripravljala zelenjavne jedi v okviru koncepta  »Hrana, ne orožje«, ki protestira proti militarizmu in revščini, tako da vsem mimoidočim in obiskovalcem na javnem prostoru deli brezplačne veganske obroke. Ob tem bodo prebirali prispevke na temo zavržene hrane in opozarjali na vedno večje socialne probleme v mestu.

Iniciativa mestni zbor bo v betonska korita Kulturnega centra Pekarna nasadila nove okrasne rastline in tako prispevala k lepšemu okolju tega alternativnega prostora.

V severnem delu parka bo izvedena akcija »Tukaj (r)ajam, ne akam«, na kateri se boste lahko ob kreativnem ustvarjanju, interaktivnem fitnesu ter sprostitvenih taborniških igrah družili skupaj s štirinožnimi prijatelji.

V Vetrinjskem dvoru bodo aktivnosti potekale od 13:00 dalje. Organizirana bo kulinarična delavnica »Za ljubi kruhek«, na kateri se boste učili peči arabski (hubzi), eritrejski (injera) in slovenski kruh ter pripraviti preproste zdrave namaze. Delavnica peke kruha bo opominjala na pomembnost življenja v miru, blagostanju in na spoštovanje vsakega človeka, ne glede na spol, raso ali versko pripadnost.

Društvo AKTIVIRAJ SE! bo izvedlo čistilno akcijo mestnega vrta v Ribiški ulici v Mariboru in Slovenska filantropija čistilno akcijo, urejanje in oživitev dvorišča v Gosposki ulici 28.


VREME

Maribor
jasno
42%
2.1km/h
0%
29°C
31°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.