Podmorničarski vikend v Parku vojaške zgodovine

Vir: http://parkvojaskezgodovine.si

V Parku vojaške zgodovine so na novinarski konferenci predstavili poslovanje v preteklem letu in načrte za prihodnost.

V letu 2016 je park obiskalo 41.280 obiskovalcev, kar je 25 odstotkov več kot leta 2015. Trend rasti obiska se je pokazal tako v prihodu individualnih obiskovalcev kot tudi organiziranih skupin. V letu 2016 si je namreč Park vojaške zgodovine ogledalo 449 organiziranih skupin, kar je dobrih 33 odstotkov več kot leta 2015. Največ je bilo šolskih skupin.

Med pomembnejšimi pridobitvami Parka v preteklem letu je nemška vojaška lokomotiva, ki je po podpisu sporazuma s Slovenskimi železnicami v maju prispela v Pivko. Zahtevna obnova je stekla konec poletja in je bila v grobem zaključena pred zimo, nadaljuje pa se z obnovo detajlov. V letošnjem letu bo lokomotiva s pomočjo Slovenskih železnic dopolnjena še z dvema vagonoma iz istega obdobja, tako da bo celotna kompozicija prezentirana kot nemški vojaški transport iz druge svetovne vojne.

Pomembna pridobitev iz preteklega leta je tudi razstava »Lokostrelstvo – od prvobitnosti do prestiža«, ki pomembno dopolnjuje muzejsko ponudbo. S tem je Park vojaške zgodovine postal edini vojaški muzej, kjer je mogoče videti od prazgodovinskega loka do vojaške lokomotive, letal in podmornice.

Letošnja sezona se začenja s spomladanskim sklopom dogodkov, in sicer že ta konec tedna, v soboto 7. aprila in nedeljo, 8. aprila, s Podmorničarskim vikendom. Organizatorji ob 6. obletnici prihoda podmornice P-913 Zeta v Park vojaške zgodovine vabijo k spoznavanju skrivnostnega življenja pod morsko gladino. Vodenje po podmornici in podmorniški razstavi so prevzeli nekdanji podmorničarji iz Društva podmorničarjev Slovenije. Gre za edinstveno priložnost, da obiskovalci iz prve roke izvejo, kakšno je življenje v podmornici.

V Parku trenutno pripravljajo razstavo o padlih ameriških letalih med drugo svetovno vojno na Slovenskem. Razstava bo kot nova stalna razstava predvidoma odprta v prvi polovici junija.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.