Mariborčani s Celjem tudi za Roka Černica

Po uspešnem večnem derbiju v Ljubljani je danes potekala še t.i. štajerska tekma v Ljudskem vrtu, proti Celju.

Ja bila pa današnja tekma Maribora in Celja zelo čustvena, saj so se mariborski nogometaši poslovili od zvestega in srčnega navijača Roka Černica. Najprej so se od njega z lepo gesto poslovili popoldan v Murski Soboti, kjer sta se pomerili moštvi Mure in Aluminija. Ob začetku tekme so ob minuti molka izobesili transparent: “ROK R.I.P.”. Ob 20. uri pa so s posebno gesto, minutnim aplavzom na tribuni od Roka poslovili tudi mariborski nogometaši. Vsi so nosili tudi drese na katerih je pisalo ČERNIC. Posebnost tekma pa je bila tišina Viol do 21. minute,  v znak spoštovanja in spomina na Roka Ćernica.

Celjani so na štajeskem derbiju v Ljudskem vrtu, Mariborčane dodobra namučili. Dobro so igrali v obrambi, vendar pa so Mariborčani vse bolj pritiskali in v 77. minuti dosegli prvi gol za 1:0. Nepredvidljivi Celjani pa so v 88. minuti izenačili na 1:1. Do konca tekme se je kljub pritisku Mariborčanov tekma končala z neodločenim izidom.

Maribor : Celje 1:1 (77′ Hotič, 82′ Džinič)

Se je pa včeraj v pri današnjih tekmecih v Celju mudil Zlatko Zahovič. Mariborčani  namreč ne popuščajo v nameri, da bi k sebi pripeljali celjskega nogometaša  Rudija Požega Vancaša, trenutno enega najbolj vročih nogometašev v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kot poroča Siol.net je Zahovič Celje zapustil razočaran.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
54%
2.1km/h
0%
-2°C
-1°
-3°
-2°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA