Začelo se je, v Metliki bo protest proti migrantskemu centru

V Beli krajini bodo v sredo protestirali proti migrantskemu centru, kjerkoli na njihovem območju. Protest bo v Metliki, v sredo, 5. septembra 2018, ob 16.30., poudarjajo pa, da protest velja za celotno Belo krajino.

Migrati, vse bolj rahljajo živce Belokranjcem. Slovensko državno mejo je letos prečkalo 5-krat več ilegalnih migrantov, na območju Bele krajine pa 18-krat več. Julija je mejo nezakonito prešlo povprečno preko 30 migrantov dnevno.  Med migranti je največ državljanov Pakistana, Alžirije in Afganistana, njihovo število se še naprej močno povečuje. Poleg tega je veliko Irancev, Maročanov, Iračanov, Turkov, Indije, Nepalcev in EritretrejcevSirijcev, kjer je bila vojna, je precej manj kot desetina vseh.

Kot so zapisali na portalu Moja-Dolenjska.si so Šokantni podatki o brezbrižnosti vseh treh belokranjskih županov (župana in dveh županj), ki odgovarjajo “orkestrirano”, političnih strank, kjer sta Belokranjcem odgovorili le dve stranki, v molk se je zavil tudi Borut Pahor, predsednik države. Tudi predsednik državnega zbora Dejan Židan se za pozive civilne iniciative ne zmeni.

Maja Kocjen

Kot je dejala predstavnica Civilne iniciative proti migrantskemu centru Bela krajina, Maja Kocjan, »Pred dobrim mesecem je direktorica Urada za oskrbo in integracijo migrantov v skupnem intervjuju za radio Ognjišče dejala, da odlično sodelujejo z belokranjskimi župani. Danes vsi po vrsti zanikajo, da sploh kaj vedo, ‘le slučajno’ so v izteku natančno opredeljeni javni razpisi za postavitev sprejemno-registracijskega centra.
V sredo pride v Črnomelj tudi državni sekretar g. Šefic in se bo lahko na licu mesta opredelil ali bodo razpise umaknili ali ne!«

Annemarie Šimec, predstavnica in pobudnica Civilne iniciative Metlika: Civilna iniciativa Metlika je nastala v enem samem trenutku”, ker sama nisem mogla več prenašati zaskrbljenih obrazov ljudi, ki jih v Metliki vsakodnevno srečujem. Zelo me je zaskrbelo dejstvo, da ljudje živijo na svoji zemlji v strahu in se bojijo svobodno gibati. “Gre namreč za obmejne vasice, kot so Rakovec, Želebej, Božakovo, Rosalnice, Drašiči, pa tudi sama Metlika ni izjema, saj leži tik ob meji. Tukaj se ljudje v poznih popoldanskih urah zaklepajo v svoje domove in strahoma pričakujejo jutro,” pravi Šimčeva.

Shod bo pokazatelj, da smo se pripravljeni boriti za mir, sožitje, prijazno okolje, predvsem pa opozoriti, da se v demokraciji takšne odločitve prinašajo z voljo ljudstva in ne da se bi takšne odločitve prinesle samo tako iz vrha države, kot ne, da se naklepajo potihoma, brez obveščanja naroda, ki živi na svojim zemlji, za slednjo se bori, jo ureja – in ne pozabimo – plačuje visoke davke.

Protest bo v Metliki v sredo, 5. septembra 2018, ob 16.30 pred stavbo občine Metlika. 

Če boste v sredo kje v bližini ali pa če vas bo pot zanesla v Belo krajino, vas vabimo, da se udeležite protesta tudi vi. Ne gre samo za Metliko in Belo krajino, nenazadnje gre za SLOVENIJO!

Več na poratlu moja-Dolenjska.si

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.