Danes Abrahama praznuje eden najpopularnejših pevcev Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, zajem slike TV Slovenija

Eden najbolj prepoznavnih in popularnih pevcev slovenske zabavne glasbe in velik domoljub, Jan Plestenjak danes praznuje Abrahama.

 Jan je tisti izvajalec, čigar vsaj eno pesem pozna čisto vsak Slovenec, tudi če ni njegov oboževalec. S svojimi besedili se je uvrstil med najbolj romantične tekstopisce, s svojimi melodijami pa med največje ustvarjalce glasbenih hitov. 

Jan je na sceni že več kot 30 let, naredil je kar 15 albumov, ter več kot 50 videospotov ter kopico hitov, med katerimi so nekateri, ki se bodo počasi uvrstili med zimzelene skladbe. Jan je poleg tega, da je odličen glasbenik, tudi pravi domoljub, ki še kako spoštuje slovenski jezik in slovensko kulturo. Prepričan je, da bi morali imeti radi Slovenijo, saj živimo v mirni in varni deželi, slovenski jezik pa je po njegovem mnenju krasen. “Hrvati želijo posneti duet z mano, a naj pojejo z mano v slovenščini!” Je dejal Plestenjak na enem izmed intervjujev na TV Slovenija.

Janu v imenu portale e-maribor.si, želimo ob Abrahamu vse najboljše, ter še veliko glasbenega ustvarjanja.

Po viru 24ur.com

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.