V mesecu maju se tudi v Mariboru obeta “Shod za življenje!”

slika: pohod za življenje

V Mariboru se bo letos prvič ovil “Pohod za življenje,” ki je v Ljubljani postal že stalnica. Tokrat bo v štajerski prestolnici pohod v mesecu pomladi, maju.

“Pohod za življenje je enkratna priložnost v letu, da javno pokažemo, da nam gre za pravico do življenja nerojenih otrok, da se zavzemamo za pomoč mamam in očetom v stiski, tako da bi vsi spočeti otroci lahko zagledali luč dneva in lepoto sveta.

Sprejmite odločitev, da boste prišli na Pohod za življenje, pogovarjajte se s svojimi otroki in mladostniki o tem, morda pripravite transparent in ga ponosno prinesite s seboj. Program bo lep, pester in živopisen, na kožo pisan vsem generacijam. Zato res prav vsi dobrodošli.” so zapisali organizatorji Pohoda za življenje

Pohod za življenje bo prvič potekal tudi v Mariboru. 13. maja. Shod se bo začel na Grajskem trgu, nadaljeval po Vetrinjski in  Jurčičevi ulici, mimo Gosposke ulice do Glavnega trga, teh nadaljeval na Slovensko ulico in Grajski trg.

Kot je dejal Alojzij Cvikl, mariborski nadškof in metropolit: “To je priložnost, da pokažemo, da je vsako življenje Božji dar. To življenje nam je podarjeno kot sad ljubezni, tako človeške, kot Božje. Mnogi danes svoje življenje doživljajo kot igro slučajev in kot vrženost v ta prostor in čas. Pohod je tako priložnost, da pokažemo na lepoto in dostojanstvo vsakega življenja, tudi še nerojenega in je lahko spodbuda vsem tistim, ki so v stiski zaradi novega življenja na poti k rojstvu.

Shod Za življenje, bomo neposredno prenašali tudi na naši FB strani, portala e-maribor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.