Danes je Evropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih režimov. Musarjeve spet ni nikjer!

Nataša Pirc Musar, slika: Reporter

Danes je minilo 84 let od podpisa pakta Ribbentrop – Molotov med nacistično Nemčijo in komunistično Sovjetsko zvezo. 23. avgust je za evropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov leta 2009 z resolucijo razglasil Evropski parlament, od leta 2012 pa ga uradno obeležujemo tudi v Sloveniji. A to Nataši Pirc Musar ni mar. Raje je odšla na morje.

Predsednica “vseh” že dolgo ni več to, kar bi morala biti. Sploh pa se za predsednico države ne spodobi, da se tako obnaša. S svojimi dejanji ali bolje rečeno ne dejanji namreč povzroča nemir v družbi. V Sloveniji bo tudi tokrat osrednjo prireditev ob tem dnevu pripravi Študijski center za narodno spravo, Vendar pa bo letos potekala brez najvišjih predstavnikov države. Predsednica države Nataša Pirc Musar, je zaradi svojega “napornega” dela, verjetno preveč utrujena in si je vzela dopusta v tujini in pravi, da zato dogodku ne bo prisotna. Piše radio Ognjišče.

Organizatorji so na dogodek seveda povabili predsednico države Pirc Musarjevo in šele po daljšem času od nje prejeli odgovor, da je na dopustu v tujini ter, da ima sicer urnik precej poln. Očitno je doslej še nihče ni razložil, da je  23. avgust dan spomina že od leta 2009, Slovenija pa ga uradno obeležuje od leta 2012. Kakšna sramota z predsednico države!

Podatki o tem, koliko žrtev po svetu so povzročili trije totalitarni režimi – fašizem, nacizem in komunizem – so različni, zagotovo pa je bilo žrtev več deset milijonov, o več deset tisočih govorimo tudi v Sloveniji. A trenutna oblast se teh žrtev ne želi zavedati, ukinila je celo dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. 

Mogoče pa bi bilo dobro, predsednici države poslati koledar z označenimi prazniki in posebnimi dnevi za našo državo. Očitno bomo Slovenci prenašali še naslednja 4 leta sramote.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.