Danes je prvi šolski dan. Policija opozarja, previdno na cesti!

slika je simbolna

Začelo se je novo šolsko leto. Danes bo ob cestah polno otrok, veliko staršev bo otroke vozilo v šole in vrtce.  Aktivnosti, sta začeli izvajali AMZS in POLICIJA. 

AMZS že tretje leto v sodelovanju z avto-moto društvi po Sloveniji in s Policijo pred začetkom novega šolskega leta izvaja kampanjo Še 365 dni, s katero ozavešča, da se otroci vračajo na šolske poti, hkrati pa izpostavlja, da je treba za njihovo varnost skrbeti vse dni v letu, ne le ob začetku pouka. nesreč, v katerih so udeleženi otroci, je k sreči vsako leto manj, a to nas ne sme uspavati, temveč kvečjemu spodbuditi, da si še naprej prizadevamo za izboljšanje prometne varnosti, še zlasti za naše najmlajše, ki so najbolj ranljiva skupina udeležencev v prometu, povdarjajo na spletni strani AMZS.

V skladu z usmeritvami na področju varnosti cestnega prometa, policisti nadzor izvajajo vse leto. Se pa intenziteta teh ukrepov pred začetkom šolskega leta poveča. V bližini šol bo tako mogoče opaziti večje število policistov, ki bodo spremljali predvsem morebitne prekoračitve hitrosti, odnos voznikov do pešcev in kajenje v vozilu ob prisotnosti mladoletnikov, saj v času, ko je v vozilu mladoletnik, zakon prepoveduje uporabo tobačnih izdelkov.

Kot smo v našem portalu že poročali bodo letos policisti posebno pozornost namenili vstopanju in izstopanju otrok iz šolskih avtobusov. 

Starši so prvi, ki so odgovorni, da otroke opozorijo na primerno ravnanje v prometu. Starši naj gredo z otroki po šolski poti in jim jo predstavijo, prav tako nevarnosti, v katerih se lahko znajdejo. Otroke morajo podučiti, da je treba tudi v avtobusu uporabiti varnostni pas. Predvsem pa morajo biti starši otrokom zgled. Več o varnosti v cestne prometu si lahko preberete na spletni strani AMZS.

Mi pa lahko dodamo le, previdno na cesti!

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.