Kam se seli mariborska knjižnica?

O mariborski knjižnici je bilo že veliko povedanega. Ne samo, da osrednja mariborska knjižnica nujno potrebuje nove prostore, zatika se pri lokacijah za njeno preselitev. Najprej je dolgo visela v zraku ideja o selitvi v stavbo nekdanjega SDK, zatem v v Trgovski center City, potem je bila aktualna v nekdanja Probanka in nazadnje, selitev v stavbo Zavarovalnice Sava v Cankarjevi ulici.

Kot poroča Večer, je županova ekipa sedaj razkrila novo lokacijo, kamor bi preselila osrednjo Mariborsko knjižnico. Nedokončani objekt Centrum. To sicer ni presenečenje, ampak tukaj se pod vprašaj postavljata cena in vir financiranja. Z nakupom ter dokončanjem objekta Centrum bo tako občina zagotovila ustrezne prostorske pogoje za izvajanje celovite knjižnične dejavnosti na območju Rotovža, Tabora in okolice. Vendar pa je vrtoglava investicija, katero naj bi v celoti pokrila občina, ocenjena kar na 13,3 milijona evrov.

Kaj vse se je napletlo v županovih obljubah o mariborski knjižnici do sedaj? Če bi obnovili knjižnico na Rotovškem trgu, bi ta znašala 15,1 milijona evrov, pri čemer bi projekt sofinancirala država, če bi MOM knjižnico preselila v nekdanjo Probanko, bi bilo to statično neustrezno, stavba Zavarovalnice Sava, je bila do sedaj najbolj ugodna ideja, kjer so ocenili, da bi nakup in obnova skupaj stali (le) 7,8 milijona evrov, a do odločanja o lokaciji sploh ni prišlo. K vse se še plete po glavi župana Fištravca glede osrednje mariborske knjižnice, pa bomo izvedeli prihodnji četrtek na seji MOM.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
53%
2.1km/h
40%
25°C
26°
23°
24°
Fri
13°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
12°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.