Danes napovedan nov anticepilski shod. Policija v pripravljenosti!

zajem slike, portal N1

Policija je seznanjena z informacijami o današnjem načrtovanem javnem shodu v Ljubljani. Shod doslej ni bil prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa Zakon o javnih zbiranjih. 

Policija pripravljena na današnji shod

“Policisti vse morebitne udeležence napovedanih shodov ponovno pozivamo, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno, predvsem pa, naj upoštevajo navodila in ukaze policistov. Policija bo ves čas spremljala dogajanje na prostoru, kjer bo potekal javni shod, in ukrepe prilagajala trenutnim varnostnim razmeram in tveganjem. V primeru morebitnih kaznivih dejanj ali prekrškov bo policija v skladu s svojimi pristojnostmi izvedla vse potrebne ukrepe,” še sporočajo.

Zaradi načrtovane in prijavljene športne prireditve ta konec tedna – v Ljubljani bo potekal maraton – bo organizator skladno z dovoljenjem že danes in jutri ogradil prireditveni prostor na Trgu republike. V praksi to pomeni, da bo ograjen celoten trg, postavljeni pa bodo tudi šotori in ostala oprema za izvedbo dogodka. Zaradi tega bo gibanje in zbiranje ljudi na tem mestu oteženo.

Tako pa je že nastala parodija na himno anticepilcev

O protestu bomo danes poročali tudi na našem portalu!

P.M.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.