DARS – Predvidena dela in zapore na štajerski in primorski avtocesti do 29. julija 2021

dars
Slika: DARS

V soboto, 24. julija 2021 bo med Dramljami in Celjem vzhod oviran promet zaradi priprave na preusmeritev prometa v času obnovitvenih del na območju viadukta Žepina na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Celjem vzhod. Od nedelje, 25. julija 2021 do začetka septembra 2021  bo namreč promet zaradi navedenih del potekal samo po polovici avtoceste in bo urejen po dveh pasovih v eno smer in po enem pasu v drugo smer, z dnevnim obračanjem zapore, odvisno od gostote prometa.

V času obnovitvenih del bodo izredni prevozi do širine 6 m možni po dveh voznih pasovih in do širine 3,7 m po enem voznem pasu v nočnem času, predvidoma do 4. ure zjutraj. Izredni prevozi, tudi tisti, ki presegajo 120 t skupne mase, morajo biti najavljeni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Od ponedeljka, 26. julija 2021 do predvidoma 6. avgusta 2021, v nočnem času med 18. in 2. uro bo na štajerski avtocesti A1 med razcepom Slivnica in Žalcem v obeh smereh oviran promet na prehitevalnem pasu zaradi pometanja vozišča.

Primorska avtocesta

Predvidoma do 27. julija 2021 bo ves promet na odseku primorske avtoceste A1 med predorom Dekani in razcepom Sermin potekal po polovici avtoceste, kjer bo v razdalji približno 2 km urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi zamenjave dilatacij na viaduktu Bivje.

Konec tedna bo zaradi odstranjevanja zapore zaprt odsek vipavske hitre ceste H4 med Selom in Šempetrom v obe smeri. Obnova na območju nasipa Vogršček bo tako zaključena.

Začenjamo z obnovitvenimi deli na območju viadukta Žepina na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem. Na območju ljubljanske severne obvoznice nadaljujemo z deli, spremenila se bo prometna ureditev.

Turistična sezona je na višku, pričakujemo povečan promet, predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.