Zmago Jelinčič: “Leva opozicija dognala, z glavo skozi zid ne gre!”

JELINČIČ Slovenska nacionalna stranka
Zmago Jelinčič, SNS

Zmago Jelinčič pričakuje, da bo jesen zelo vroča, še posebej zato, ker bo leva opozicija napela vse sile za rušenje te vlade, čeprav predsedujemo EU.

Jelinčič: Levi opoziciji je zmanjkalo sape

Levi opoziciji je po prepričanju prvaka SNS Zmaga Jelinčiča zmanjkalo sape. Pričakuje, da jeseni ne bo prišlo do glasovanja o konstruktivni nezaupnici. “Koalicija bo ubrala pot sprejemanja nujnih zakonskih odločitev, okoli katerih se bo lahko poenotila in zanje dobila podporo,” je v izjavi za STA o pričakovanjih glede jeseni poudaril Jelinčič. Prvak SNS pričakuje, da nas čakajo redne volitve.

“Leva opozicija je videla, da z glavo skozi zid ne gre. Zanje je najboljše, da počakajo na volitve,” meni poslanec Jelinčič Plemeniti in opozarja, da je več kot očitno, da so leve opozicijske stranke med seboj sprte. Kot take pa ne bi mogle narediti kaj dobrega za državo. “Kot kaže, pa je namen leve opozicije državo rušiti za vsako ceno”. Piše Demokracija.

Predsednica stranke SD je po besedah Jelinčiča ugotovila, da njena ideja glede konstruktivne nezaupnice ne pije vode. Ta bi bila namreč še eden izmed fiaskov leve opozicije. V nadaljevanju se je dotaknil nedavne izvolitve ministra za digitalizacijo Marka Borisa Andrijaniča in izpostavil, da so v stranki DeSUS le prišli do spoznanja, kaj se skriva v ozadju in da so obljube levih političnih opcij daleč od realnosti. “Edina rešitev za DeSUS je, da sodeluje s koalicijo, saj bo sicer izginil v najkrajšem času,” je prepričan prvak SNS.

Jelinčič ocenjuje, da bo šla koalicija jeseni v smeri nujnih zakonskih odločitev, okrog katerih bo lahko dosegla poenotenje in pridobila podporo. “Zagotovo pa bo pustila kakšne bolj zoprne teme za naslednji mandat. Nesmiselno pa bi bilo, če se v tem mandatu ne bi izglasovalo zakona o demografskem skladu. Če tega ne bo, bodo upokojenci potegnili kratko, saj so obljube o demografskem skladu stare že skoraj desetletje,” opozarja prvak SNS. Meni, da nas čakajo redne volitve, odločitev o predčasnih volitvah je v rokah SDS, še dodaja.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.