Davorin Kopše: “Mariborski poslanec Trček je nevaren ekstremist!”

Franc Trček v lisicah: (zajem slike) twitter

Poslanec Franc Trček, ki so ga v politiko pripeljale nasilne demonstracije v Mariboru, je na seji parlamentarnega odbora za zdravstvo ponovno dokazal, kdo je, piše Davorin Kopše za portal Nova24TV.


Franc Trček, nevaren ekstremist?

Na tako imenovanih splošnih vstajah v Mariboru je bil Trček eden izmed najnasilnejših. Zoper njega je morala policija uporabiti fizično silo, ker kričeč ni slišal in razumel pozivov, naj preneha s kršitvami. Žal ga je prav to pripeljalo v državni zbor.

Tako imenovane vseslovenske vstaje, ki so imele zaledje v politiki kontinuitete, so marsikoga zaslepile. Leta 2012 so po vsej državi mobilizirali podivjane nasilnike, ki so se zbrali pred mariborsko občino pod geslom “nesimo ga vun“. Geslo je bilo namenjeno županu Francu Kanglerju, ki naj bi deloval koruptivno in nezakonito. Resnica se je izkazala v preko dvajsetih sodnih procesih, v katerih je bil Kangler brez izjeme oproščen krivde. Torej ni šlo za kriminal, Šlo je za oblast. Šlo je za divjanje levih ekstremistov. Šlo je za levi fašizem?

Na ta način si je Trček v državnem zboru še enkrat privoščil primitiven in agresiven izpad. Zgodilo pa se je na seji Odbora za zdravstvo, kjer so obravnavali zakon o dolgotrajni oskrbi, ki je na to čakal več kot dvajset let. Tudi tokrat so poslanci KUL opozicije poskušali blokirati sprejem nujno potrebnega zakona. Bolj ko so se bližala glasovanja o amandmajih, bolj so bili deklarativno socialno čuteči poslanci iz opozicije nestrpni. Po Trčkovi grožnji so sejo obstruirali.

Trček torej samemu sebi napoveduje, da bo crknil. Do tukaj vse lepo in prav. Ima to pravico. Ampak nadaljevanje pa je grozljivo. Trček napoveduje, da bo pred tem umrlo vsaj nekaj poslancev Slovenske demokratske stranke ali pripadnikov te stranke v širšem smislu. Ob tem ni dajal občutka, da ima v mislih naravne smrti. Piše Davorin Kopše.

Veste, jaz sem že večkrat rekel: Afganistana in Trčkov se ne napada. Jaz bom zaradi tega SDS-a verjetno tukaj crknil, ampak mogoče bo prej žal umrl še kdo od vas,” je na seji poslancem SDS zabrusil Franc Trček iz Socialnih demokratov.

To ni več parlamentarizem, to je nasilje! In če pri petdesetih letih Franc Trček, še vedno misli, da je frajer, kot neki mladič Levice in ustvarja nekakšno revolucijo, bi bilo dobro, da pride k pameti. Kajti Mariborčani so Trčka poslali v parlament, da naredi kaj dobrega za mesto ob Dravi, v bistvu pa s svojimi izpadi dela vse prej, kot to?

P.M.

 

 

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
1.5km/h
40%
28°C
29°
28°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.