Tina Heferle danes moralizira o odstopu Dikavčiča. Pri aferi lepa Nataša je bila pa tiho.

Tina Heferle in Marjan Šarec, slika Nova24TV
Poslanka LMŠ moralizira o demokraciji. A pri aferi lepa nataša je bila pa tiho.

V parlamentu danes poteka interpelacija zoper pravosodnega ministra Marjana Dikavčiča. Sam očitke zavrača.

Tina Heferle pravosodnemu ministru: “V zreli demokraciji bi odstopil sam,” pri aferi Lepa Nataša, je bila pa tiho?

Vlagatelji interpelacije Dikavčiču med drugim ministru očitajo, da je odgovoren za objavo nezakonitega javnega poziva državnim tožilcem k vložitvi kandidatur za imenovanje dveh evropskih delegiranih tožilcev ter dopuščanje “nedopustnega odlašanja vlade ter njenih selektivnih pristopov in političnih motivov pri imenovanju državnih tožilcev”.

Zanimiva pa je izjava poslanke LMŠ Tina Heferle je v uvodu v današnjo razpravo o interpelaciji ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča v imenu predlagateljev dejala, da je v zelo kratkem mandatu iz omare ministra padlo toliko okostnjakov, da v zreli parlamentarni demokraciji interpelacije niti ne bi bilo treba vlagati, pač pa bi minister odstopil sam. A očitno je pri Tini pamet zelo kratka.

Spomnimo se namreč afere lepa Nataša, ko je KNOVS vložil celo naznanilo suma zlorabe položaja pri zaposlitvi znanke nekdanjega premiera Marjana Šarca na Sovi. Kaznivega dejanja sumijo Marjana Šarca, ki je takrat opravljal službo celo predsednika vlade, nekdanjega državnega sekretarja v Šarčevem kabinetu Damirja Črnčeca ter nekdanjega direktorja Sove Rajka Kozmelja. pri tem je šlo za razvpito afero “lepa N” o zaposlitvi Šarčeve znanke Nataše Hribar, ki je dobila službo v Sovi. No pri tej zadevi se Tina Heferle ni oglasila in ni pozvala takratnega predsednika vlade Marjana Šarca, da bi v zreli demokraciji moral odstopiti sam?

In kako pravi že tisti pregovor, Tina? Najprej pometite pred svojim pragom?

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
75%
1.5km/h
93%
-4°C
-3°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA