Dejan Kaloh (SDS) vabi vse poslance SD, na prizorišče največjega povojnega morišča v Evropi!

tezenski gozd
Napis v spomin na žrtve komunističnega divjanja

Poslanci Socialnih demokratov brezglavo butajo neumnosti in se sprenevedajo, ko gre za obsodbo vseh totalitarnih simbolov. Nacizma, fašizma in komunizma.

Dejan Kaloh vabi poslance SD na ekskurzijo v Tezenski gozd

Na prizorišču največjega povojnega morišča v Evropi, Tezenskega gozda, zverinsko pomorjeni še dandanes nimajo miru, čez njihova trupla je namreč speljana avtocesta. In ga ne bodo niti nikoli imeli…

Točno pred 9 leti, avgusta 2007, so se preiskovalci pod vodstvom zgodovinarja Mitje Ferenca drugič (pa tudi zadnjič!) vrnili – dobesedno – na kraj največjega množičnega zločina po koncu 2. svetovne vojne v Evropi, v Tezenski gozd pri Mariboru. “V tem primeru gre zagotovo za enega največjih, če ne celo največje povojno grobišče v Evropi“, je takrat na Teznem pri Mariboru povedal vodja preiskave Ferenc. Piše portal Politikis.

A največje povojno morišče v Evropi so odkrili že leta 1999, ko so čez Tezenski gozd gradili avtocesto. Ko so preiskovalci sondirali protitankovski jarek v tamkajšnjem gozdu, so samo na 70 metrih izkopali kar 1.179 trupel, kar pomeni, da so bili umorjeni v jarek nametani v več plasteh. Posmrtne ostanke je sicer mogoče najti nekje na globini metra in pol pod zemljo pa tja do okoli dva metra in pol. S sondiranjem so nadalje ugotovili, da je jarek vsaj v dolžino 930 metrov napolnjen z žrtvami, kar bi po matematičnem izračunu pomenilo okoli 15.000 žrtev. To so dejansko gromozanske številke, a kot kaže, da je število žrtev na Teznem veliko večje od prvih ocen, ko se je govorilo “samo” o 15.000 žrtvah, neuradne številke so šle celo do neverjetnih 50.000 žrtev! Protitankovski jarek je sicer bil izkopan skozi Tezenski gozd med Dravo in cesto Celje-Maribor, dolg pa je bil približno tri kilometre in pol.

Kako vas ni sram, ponosni nasledniki zveze komunistov, člani Socialnih demokratov v parlamentu, da prezrete ta dejstva, da prezrete te zločine, ki so jih storili vaši predniki, tisti na katere ste še kako ponosni? Se bo opogumila ponosna naslednica zveze komunistov Tanja Fajon in prižgala svečo v njihov spomin, bo to uspelo Francu Trčku, ki je mariborski poslanec pri stranki SD? Seveda ne. A tja vas poleg našega portala vabi tudi poslanec SDS Dejan Kaloh. Si upate prižgati svečo?

Seja o neonacizmu bi bila vsekakor zalo dobrodošla. O sovražnem govoru in totalitarnih zločinskih sistemih, kot so komunizem, nacizem in fašizem, bi morali spregovoriti v Državnem zboru na široki seji vseh poslancev in širše javnosti. “To je potrebno absolutno narediti – na izredni seji DZ opraviti splošno razpravo o vseh totalitarnih zločinskih sistemih. Jaz medtem vse poslance SD vabim na ekskurzijo v Tezenski gozd,” pa je na twitterju zapisal Dejan Kaloh.

P.M.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
90%
1.5km/h
100%
2°C
4°
1°
1°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
2°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA